Kickoff Skolan startar redan den 27-29 september, 2017. Vi välkomnar alla Södertäljes gymnasie- och grundskoleelever att bli medskapare i framväxandet av den nya framtidsarenan Södertälje Science Park. Vi arrangerar en rad olika halvdagsevents på temat forskning, innovation, entreprenörskap och högre utbildning.
Det blir Innovation Camps – workshops om framtidsfrågor, seminarieserier om ”Världen och Södertälje” med Scania, AstraZeneca och Södertälje kommun, inspirationsföreläsningar med KTH, Forskarfredag på Tom Tits och studiebesök på forskningsparken Acturum Biovation. Därtill gör vi en storsatsning på Södertälje Science Lunch – framtidens mat. Det är mat som såväl är god som bra både för hälsan och planeten. Den serveras i skolorna och kopplas till hållbarhet och de globala målen i undervisningen.

Skolorna erbjuds att arbeta med de olika temana under hösten och göra presentationer och utställningar under Södertälje Science Week, 2018.

Aktiviteter arrangeras av Södertälje Science Park i samarbete med Scania, AstraZeneca, KTH och Södertälje kommun, Ung Företagsamhet, Nyföretagarcentrum, Acturum Biovation, Campus Telge, MatLust och Tom Tits Experiment.