← Tillbaka till kalendariet

Behöver Sverige nya lagar om AI?

AI framställs ofta som lösningen på de flesta av våra framtidsutmaningar. Många av debattörerna menar att vi måste skynda oss att införa alla dessa drömlösningar – Sverige får inte halka efter! Det finns varken behov eller tid att krångla med regler! Men det finns också de som varnar för AI och listar olika risker. Även de tycker att det är bråttom – med att införa lagar som förbjuder och reglerar. Vi måste skydda oss mot det som är farligt med AI! Det tar lång tid att göra nya lagar, vi måste börja direkt! Så hur blir framtiden? Kommer vi att behöva många nya lagar? Är det ens lagar som behövs?

Anmälan (kostnadsfritt)

DEL 1. Vi får först ett kort inspel av Maria Nyström Agback, jurist med fokus på vårdfrågor. Hon är en av författarna till antologin ”Människor och AI” som lanserades på Internetdagarna 2018.

DEL 2. Sedan får alla närvarande ”tech stalkers” vara delaktig

DEL 3. För de som vill stanna en liten stund efter kl 17.30 (då det mer uppstyrda programmet slutar) så kommer vi att leka loss i stora hallen hos Södertälje Science Park. Vad vi ska göra? Det blir en kul överraskning!

Vad är Tech Stalk?

Södertälje Science Park bjuder in varannan onsdag 16.30 till en timmes lättsamma träffar för introducera spännande frågeställningar, sammanföra intressanta individer och låta deltagarna utbyta kunskap och idéer kring exponentiella teknologier, hållbara flöden och innovationer. Inledning av inspirerande experter innan deltagarna lånar varandras hjärnor i ett reflekterande och kreativt samspel. För de som vill och hinner att stanna kvar en stund så blir det en halvtimmes lekfulla efterspel då man testar och/eller bygger saker eller lekfullt tävlar i lättsamma former.


Medverkande

Maria Nyström Agback

 

Tomas de Ming