← Tillbaka till kalendariet

Final inom Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. De 55 bästa projekten från hela landet går vidare till finalen 4 april-7 april.

Det börjar med en digital invigning och digitala juryintervjuer. Finalisterna får dessutom presentera sina projekt i digitala montrar och svara på frågor från elever online. Finalen avslutas med en prisceremoni 7 april på Södertälje Science Park där det delas ut priser till ett värde av över 500 000 kr och utser Sveriges Unga Forskningslandslag.

Finalen genomförs i enlighet med gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Mer information läggs ut löpande.

För besökare och skolor erbjuder vi en digital finalutställning som öppnar 4 april där klassen kan hämta projektidéer, inspiration och ställa frågor till utställarna. Vi erbjuder också inspiration från företag och lärosäten i form av digitala föreläsningar och monterpresentationer av forskning till stöd för undervisningen i gymnasiearbetet och natur- och teknikämnen. Här kommer du kunna lära dig mer om aktuell, banbrytande forskning och ladda ner en mängd tillhörande projektförslag för gymnasiearbetet.

Press och frågor om Unga Forskare?

Kontakta: Tove Ladberg, verksamhetsutvecklare på Unga Forskares kansli med fokus på Utställningen Unga Forskare och Sveriges Unga Forskningslandslag.

Mobil: 072-220 09 27

Skicka e-post till Tove