← Tillbaka till kalendariet

Kvinna i industrin – Nätverksträff i Södertälje

Hur ser ledarskap i framtidens fordonsindustri ut? Vad innebär Lean Ledarskap och hur får man ett hållbart ledarskap för systematisk förbättring? Det här är några av de frågor som står på programmet denna eftermiddag. Kom och mingla och knyt kontakter under temat “Framtidens ledarskap”.

Vi behöver din anmälan senast den 3 maj!

Program

11.30 – 13.00 Drop-in lunch

13.00  Välkommen och inledning

13.15  Lean Ledarskap och Produktionslyftet
Johanna Strömgren
Hållbart ledarskap för Systematisk förbättring
Bengt Savén

14.15  Bensträckare

14.30  Ledarskapet i framtidens fordonsindustri
• Karolina Wennerblom, Scania
• Magdalena Borgbrant, Scania
• Lina Ankargren, Scania

15.30  Paneldiskussion om ledarskap och avslut
Mingelfika

Till lokalen: Gå rakt in vid huvudentrén och ta hissen till plan 3 alternativt den smala trappan till höger, två trappor upp och in till vänster. Lokalen ligger ovanför huvudentrén.

Hitta till KTH och Södertälje Science Park

Dagens Talare

Karolina Wennerblom
Director Product Management and Pre Sales Buses & Coaches, Scania

Lina Ankargren
Head of Engineering Transmission Manufacturing, Scania

Magdalena Borgbrant
Head of Research Office YRR, Scania
Magdalena är chef över forskningskontoret på R&D på Scania. Hennes fokus är den snabba utvecklingen av nya teknologier och att finna nya möjligheter för Scania. I grunden är hon civilingenjör i maskinteknik, integrerad produktutveckling och anställd på Scania sedan 2005 och har haft olika roller såsom konstruktör, verksamhetsutvecklare, projektledare och gruppchef (Head of Product Follow up Truck Chassis). Magdalena drivs av att få vara med och utveckla medarbetarna och verksamheten.

Johanna Strömgren
Johanna är föreståndare för KTH Leancentrum i Södertälje och är kursansvarig för Lean produktion samt har tagit fram och utvecklat KTHs uppdragsutbildning Lean ledarskap. Hon har lång praktisk erfarenhet av att leda förbättringsarbete från sin tidigare roll som projektledare och Lean Six Sigma Black Belt på Alfa Laval. Johanna är regionledare och företagscoach för Stockholm i det nationella programmet Produktionslyftet, ansvarig för leanprogrammet i EU-projektet MatLust och driver nätverket Lean Excellence.

Bengt Savén
Bengt är adjungerad professor på KTHs LeanCentrum parallellt med sin tjänst på Saab. På Saab leder han för närvarande ett projekt om framtidens ”Adaptiva ledarskap” och har tidigare varit drivande i att skapa Saabs ”lean-agila” SPS-nätverk. Han har bland annat också varit produktionsteknisk chef på ABB, produktionschef på Saab Aerostructures, Lean Manager på Saab Aeronautics och vice VD för Denel Saab Aerostructures i Sydafrika. På KTH arbetar han framförallt med att leverera och utveckla tjänster kopplade till LeanCentrum, bland annat som examinator och föreläsare i kursen Lean Ledarskap. Han utbildar och inspirerar även i andra sammanhang, ofta baserat på sin bok LedarStegen.

 


Medverkande

Johanna Strömgren
KTH LeanCentrum

 

Bengt Savén
KTH LeanCentrum

 

Magdalena Borgbrant
Scania

 

Lina Ankargren
Scania

 

Karolina Wennerblom
Scania