← Tillbaka till kalendariet

Tech Stalk: När rekryteringen blir digital

Hur kommer både arbetsgivare och arbetstagare till sin rätt i allt mer digitaliserade rekryteringsprocesser?

Vid detta Tech Stalk får vi ett inspel om att antal nya digitala lösningar som arbetsgivare använder i sin rekrytering. Via digitala tjänster får arbetsgivare guidning i sitt sätt att rekrytera, hur man söker upp framtida medarbetare, hur man får kontakt med fler kandidater på kortare tid och hur man får en möjlighet att vara mer proaktiv i sina rekryteringar via tidiga kontakter med kandidater som befinner sig i yrkesutbildningar.

Efter detta inspel så ges tid för deltagarna att tillsammans resonera om vilka nya krav som ställs på arbetstagare för att de ska kunna komma till sin rätt när olika arbetsgivare och uppdragsgivare använder allt mer digitala lösningar i sina rekryteringsprocesser.

Vi kommer att summera detta Tech Stalk med några vägledande tumregler för att både arbetstagare och arbetsgivare ska kunna dra bättre nytta av de digitala tjänster och smarta funktioner (maskinlärande/AI) som får allt större inflytande på rekryteringsprocesserna.

Inspelare

Inspelare är Camilla Hane som är projektledare vid enheten för Digitala tjänster för arbetsgivare hos Arbetsförmedlingen (tidigare verksam vid LinkedIn där hon jobbade bland annat med IKEA, Spotify och Scania).

Vi driver Tech Stalk genom projektet Frontrunners for Sustainable Innovation är ett gemensamt, EU-finansierat projekt, mellan tre av Stockholmsregionens starkaste innovationskluster: Kista Science CitySödertälje Science ParkOpenlab och KTH. Tillsammans hjälper vi små och medelstora företag att utveckla sina idéer snabbare och ta sina innovationer till marknaden.

Läs mer på: frontrunners.eu


Medverkande

Camilla Hane
Arbetsförmedlingen