← Tillbaka till kalendariet

FLYTTAT till den 6 mars! Tech Stalk – Robotar + globala utmaningar + entreprenörskap = lockar unga människor

OBS! Det här seminariet flyttas till den 6 mars!

Anmälan

Välkommen till premiären av Södertälje Science Parks ”Tech Stalk” där Björn Bensebat – tävlingsledare för First Lego League – kommer att ge oss en inlevelse av hur lego-robotar, programmering, globala utmaningar och träning i att marknadsföra sina konceptlockar mängder av unga killar och tjejer att utveckla sitt intresse för forskning, teknik och entreprenörskap. Du får även bygga en egen legorobot!

Program

Vi startar 16.30 och avslutar 17.30. För de som vill stanna en stund efteråt kommer vi att leka loss i stora hallen. Vad vi ska göra? Det blir en kul överraskning! Tech Stalk är kostnadsfritt!

DEL 1. Vi får först ett kort inspel av Björn för att förstå mer om vad som väcker intresse för vetenskap och teknik hos unga människor och varför First Lego League är ett sådant framgångsrikt koncept.

DEL 2. Sedan får alla närvarande ”tech stalkers” en chans att själva skapa och programmera lego-robotar och fundera på hur denna typ av aktiviteter kan fungera i flera sammanhang.

DEL 3. För de som vill stanna en liten stund efter kl 17.30 (då det mer uppstyrda programmet slutar) så kommer vi att leka loss i stora hallen hos Södertälje Science Park. Vad vi ska göra? Det blir en kul överraskning!

Välkommen till Tech Stalk 9 januari 2019

Se exempel på vad Legao League är:

Vi driver Tech Stalk genom projektet Frontrunners for Sustainable Innovation är ett gemensamt, EU-finansierat projekt, mellan tre av Stockholmsregionens starkaste innovationskluster: Kista Science CitySödertälje Science ParkOpenlab och KTH. Tillsammans hjälper vi små och medelstora företag att utveckla sina idéer snabbare och ta sina innovationer till marknaden.

Läs mer på: frontrunners.eu


Medverkande

Björn Bensebat
First Lego League