Varje onsdag mellan 16.30-17.30 har vi på Södertälje Science Park en timmes lättsamma träffar för introducera spännande frågeställningar, sammanföra intressanta individer och låta deltagarna utbyta kunskap och idéer kring exponentiella teknologier, hållbara flöden och innovationer.

Vad är Tech Stalk?

Det här är mer levande än ett klassiskt seminarium! Varje Tech Stalk inleds i 20 minuter av inspirerande experter innan deltagarna lånar varandras hjärnor i ett reflekterande och kreativt samspel. För de som vill och hinner att stanna kvar en stund så blir det en halvtimmes lekfulla efterspel då man testar och/eller bygger saker eller lekfullt tävlar i lättsamma former.

Se kommande Tech Stalks 

Exempel på hur ett Tech Stalk kan gå till

I vårt första Tech Stalk var Dr Martina Banyay inspelare. Martina har närmare 20 år som forskare, chef och ledare inom start up-världen. Vi blickade framåt och funderade på vilka krafter som kommer att forma framtidens forskning och vetenskap. Nya teknologier sveper in över oss i en allt snabbare takt. AI, blockkedjan, IoT,decentralisering, hackers och nya kommunikationsmedel – hur kommer alla dessa nya teknologier och arbetssätt att påverka hur forskning och vetenskap kommer att bedrivas nu och framöver?

Nedan är ett sammanfattande klipp från den 23 januari och ett exempel på hur en Tech Stalk kan gå till.

Filmare: Annica Johnson, Ming Company