Image

Prototypande i Coronatider

Vi lever just nu i väldigt oroliga tider och vi vill bidra till att minska smittspridningen av det nya Coronaviruset i samhället. På grund av detta, och regeringens beslut att stänga alla universitet och högskolor men istället bedriva distansstudier, har vi valt att gå i samma fotspår. Detta innebär att från och med 18/3 kommer Open Prototyping Södertälje istället bli Online Prototyping Södertälje, och den fysiska verkstaden stängs. Vi vill fortsätta främja innovationer och skapande, även om det nu får bedrivas hemifrån. Hur länge vi har stängt den fysiska verkstaden är fortfarande ovisst, men vi kommer istället erbjuda onlinerådgivning via videosamtal och mer material på hemsidan, med tips och tricks om vad man kan göra hemifrån. 

Viktigast av allt, ta hand om er, håll er friska och följ folkhälsomyndighetens rekommendationer! 

Onlinerådgivning 16-20 på onsdagar

ANSLUT till onlinerådgivningen

Har du problem att ansluta?
Maila till daniel.karrlander@sscp.se eller ring/smsa till 073-980 13 37


Gör något verkligt av dina idéer – redan idag!

Har du som så många andra, idéer som du aldrig gjort något av? Idéer som du gått och tänkt på, men inte har, tid, kunskap eller förutsättningarna att göra verklighet av? Eller är du bara intresserad av att se ny teknik, arbeta med händerna eller möta andra likasinnade? Då är OPS den perfekta platsen för dig!

Och du, dessutom så kostar det ingenting, allt för att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas!

Vill du veta mer om prototyping, direkt från experterna? Lyssna på Prototyppodden!

Men vad är egentligen OPS?

OPS, eller Open Prototyping Södertälje, är ett samverkansprojekt mellan Södertälje Science Park AB och KTH där vi från Södertälje Science Park har öppnat upp de lokaler som annars bara studenterna har tillgång till. 

Här finns det mesta du kan tänkas behöva för att göra verklighet av dina idéer, oavsett storlek, form eller teknisk höjd. Utöver maskiner, verktyg och fantastiska lokaler har vi ett enormt nätverk av stödorganisationer som kan hjälpa dig med sånt som vi inte är experter på, såsom hur du startar företag, hur du kan ansöka om pengar, eller vem som är bäst i Sverige på materialval.

Ta en titt på filmen nedan så förklarar vi lite mer!

Vad finns i verkstaden då?

Verkstaden består av fyra olika rum, ett stort projektrum med plats för även de största idéerna, ett rum för digitalt skapande, ett kemrum för målning och en träverkstad. I dagsläget har vi inte några maskiner avsedda för metallbearbetning, utan har mer fokuserat på att ha ett varierat utbud av maskiner för mjukare material såsom plast, skum, trä och liknande material.

För att ge ett axplock av de maskiner vi har så finns det 3D-skrivare, en svarv, bandsågar, handverktyg, dragskåp och mycket, mycket mer. Med utförlig information finner du i menyn, där beskriver vi varje rum mer ingående.


HAR DU FRÅGOR? KONTAKTA:
Daniel Kärrlander
Projektledare och ansvarig för prototypverkstaden.
E-post: daniel.karrlander@sscp.se
Mobil: 073-980 13 37
Adress: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12