Open Prototyping Södertälje, OPS, är en öppen verkstad för företagare, studenter och kreatörer som vill förverkliga sina idéer med hjälp av den senaste tekniken och de bästa förutsättningarna.

Här samlas nyfikna människor med gemensamma eller olika intressen för att förverkliga tankar och idéer – designa, ta fram prototyper och utveckla tillverkning. Alla är välkomna – privatpersoner, forskare, anställda, egenföretagare, innovatörer och allmänt nyfikna. Har du idéer som du vill förverkliga och ta nästa steg så kan vi med vårt nätverk slussa dig vidare och hjälpa dig att komma igång!

Plats för utveckling
Vi utvecklas ständigt med ny utrustning och nya utbildningar inom flera områden, bland annat 3D-printing, digitalt skapande och säkerhet. Alla våra planerade utbildningar publiceras i vår kalender där vi även publicerar andra spännande seminarier och aktiviteter.

Tveka inte att kontakta oss för samarbeten, utbildningar eller mer information.

Öppettider
Tisdagar kl. 14.00–17.00
Torsdagar kl. 16.00–19.00

För att få tillgång till verkstaden behöver du genomgå en säkerhetskurs som vi erbjuder vid varje öppettillfälle samt vid utvalda datum. Är du intresserad? Hör av dig!

Länkar
CAD-program: Fusion 360 (gratis för småföretag och privatpersoner)
Slicer (för 3D-printing): Cura (gratis)