Image

Har du som så många andra, idéer som du aldrig gjort något av? Idéer som du gått och tänkt på, men inte har förutsättningarna att göra verklighet av?  

Open Prototyping Södertälje är ett samarbete mellan Södertälje Science Park och KTH där vi har öppnat upp prototypverkstaden för alla. Utöver maskiner och verktyg har vi även ett stort nätverk som kan hjälpa dig att utveckla dina idéer!

Vi driver verkstaden genom projektet Frontrunners for Sustainable Innovation som är ett EU-finansierat projekt mellan Stockholmsregionens starkaste innovationskluster: Kista Science CitySödertälje Science Park,  Openlab och KTH. Tillsammans hjälper vi små och medelstora företag att utveckla sina idéer och ta sina innovationer till marknaden. Läs mer på: frontrunners.eu


Image

Vill du lära dig mer om prototypande och 3D skrivning? Anmäl dig till nästa seminarium eller kolla på tidigare seminarier på YouTube. Där ger vi en introduktion till hur 3D skrivande kan stödja en snabb prototypprocess.

Anmäl dig till nästa seminarium via evenemangskalendern. 

Image

Vad finns i verkstaden?

Verkstaden består av fyra olika rum, ett stort projektrum med plats för även de största idéerna, ett rum för digitalt skapande, ett kemrum för målning och en träverkstad. I dagsläget har vi inte några maskiner avsedda för metallbearbetning, utan har mer fokuserat på att ha ett varierat utbud av maskiner för mjukare material såsom plast, skum, trä och liknande material.

För att ge ett axplock av de maskiner vi har så finns det 3D-skrivare, en svarv, bandsågar, handverktyg, dragskåp och mycket, mycket mer. Med utförlig information finner du i menyn, där beskriver vi varje rum mer ingående.
Vill du veta mer om prototyping? Lyssna på Prototyppodden!
HAR DU FRÅGOR? KONTAKTA:
Victor Strimfors
Projektledare för Open Prototyping Södertälje
E-post: victor.strimfors@sscp.se
Mobil: 076 344 84 77
Adress: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12

Alex Saavedra
3D Tekniker
E-post: alex.saavedra@sscp.se
Mobil: 073 635 08 76
Adress: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12