Insikter, kreativitet och skratt på Science Week 2018

Södertälje Science Park ska bli ett nod för hållbara produktionsflöden och det kan omsättas och visas på många olika sätt.
Foto Fredrik Sederholm


Besökarna fick prova den senaste tekniken, 3D, VR, GoPro, livesändningar …


Robotar byggdes på löpande band, och fick tävla mot varandra!


Kreativiteten flödade i hela huset. Grafikens hus byggde
upp en ateljé där besökarna skapade grafik med ny spännande teknik.

 

KTH:s Lean-seminarium ”helhet och förbättring för tillväxt och personal” var en av de uppåt 80 olika programpunkterna som väckte stort intresse.


Reunion AsraZeneca R&D och Enabling Functions Södertälje 2012.


Södertälje Science Park och nya KTH i Södertälje har en unik
prototypverkstad, OPS. Hit kan man ta ”körkort” och komma och testa sina idéer.


Scania Innovation


SLL innovation vårdar medarbetarnas idéer.


Kickstart digitalisering – för små och medelstora företag.

Prototypverkstan är öppen för alla.


Jobbsökarmingel.

Bygg din egen robot.

 

Filmer från Södertälje Science Week 2018
Filmare Bianca Brandon-Cox

Hållbar After Work och Öppet hus under hela Södertälje Science Week 2018

Södertälje Science Park och nya KTH i Södertälje har en unik prototypverkstad, OPS. Hit kan man ta ”körkort” och komma och testa sina idéer. Daniel Kärrlander ansvarar för prototypverkstan och här berättar han hur du kan använda en 3D Printer hemma.

Helena Roxtorp, programchef Kickstart Digi, berättar hur små och medelstora industriföretag kan samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering – oavsett var på resan man befinner sig. Digitaliseringsprojektet finansieras av Tillväxtverket

Under KTH Öppet hus kunde de som var nyfikna på om KTH kunde vara något för dem komma och lyssna när Claes Hansson, universitetsadjunkt i hållbar produktionsutveckling, föreläste om teknik, studier och ingenjörer. Kanske är det inte som du tror att läsa på KTH? Tänk om det är något för dig.

Tobias Nordström, planeringsarkitekt Spacescape, pratar om ”förtätningsanalys av Södertälje” stadskvaliteter, walkability som styr bostadspriser och hållbar stadsutveckling.

Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar, säger att redan 2025 kommer vi att ha helt elektrifierade, självkörande och uppkopplade bilar till ett överkomligt pris. Batteriet kommer att ligga som en stor ”chokladkaka” i botten på bilen.

Scania One – ett seminarium i Black Box om Scanias digitala positionering med vinnarna av Scanias innovationspris. Här berättar Anders Appelsved hur man nu kan göra förarnas kontakter med administrationen enklare och mer effektiva. Inga mer post it-lappar!

I vilken form du får ditt läkemedel beror oftast på var i kroppen det tas upp. På det här seminariet berättar Katrin Palm hur AstraZeneca använder avancerad teknologi för att producera och utveckla olika läkemedelsberedningar.

Här är ett inslag från seminarium om hur företag kan kompetenssäkra sin verksamhet genom ett samarbete med yrkeshögskolan (YH).  Om att eleverna inte enbart bör ses om praktikanter utan även kan fungera so gratiskonsulter dvs Lff ”lärande för företag”.