Södertäljes gymnasieelever inom naturvetenskap, teknik och ekonomi får inspiration av yrkesverksamma och jobba med riktiga case under Science Week.

Vi kopplar yrkeslivet till skolan och skapar gränsöverskridande möten och aktiviteter som inspirerar och ger uppslag till eleverna om vad de kan studera och arbeta med i framtiden.

Några av de aktiviteter som vi anordnar för skolan

Framtidslunch
Eleverna framtidslunchar med yrkesverksamma och utbyter tankar om framtiden studier och yrken och att vägen inte alltid behöver vara spikrak för att nå sina drömmars mål.

Framtidsinspiration

De träffar förebilder i olika yrken och får inspiration av unga medarbetare från Scania, AstraZeneca, Södertälje Sjukhus, Södertälje kommun och småföretag.

Innovation Camp
Under Innovation Camp workshopar eleverna med riktiga case utifrån aktuella samhällsutmaningar. Teman kan vara  framtidens stad, transporter med mera och är kopplade till företag och organisationer.

Programpunkter & Chill & Meet
Elever kan delta i olika programpunkter och vara med på Chill & Meet.

Läs mer om Chill & Meet

Öppet Campus
Under lördagen så är det Öppet Campus med KTH, Campus Telge och yrkeshögskolan som håller öppet för framtida studenter, föräldrar och andra nyfikna. Det pågår även en jobbmässa för ingenjörer och tekniska personal, EngineerCareer Day,  där flera av Södertäljes arbetsgivare ställer ut.

Läs mer om Öppet Campus och EngineerCareer Day 2019

Alla Södertäljes gymnasieskolor med  naturvetenskap-, teknik och ekonomiprogram deltar i Södertälje Science Week. Det är Täljegymnasiet, Wendela Hebbe, Mälardalens tekniska gymnasium, NTI-gymnasiet och St Ragnhildgymnasiet.