Vad är Science Week?

Science Week är ett event som spanar in i framtidens hållbara värld. Vi bidrar tillsammans till ett mer hållbart samhälle och visar framtidens hållbara produktion. Det handlar om morgondagens innovation, digitalisering, forskning och utveckling.

År 2022 anordnas Science Week den 2-6 februari. Vi har runt 60 programpunkter och anordnar ett 24-timmars hackathon 5-6 februari.

Hur kan jag delta?

Science Week sänds digitalt på scienceweek.se och di.se och är kostnadsfritt. Alla webbinarier och workshops är öppna för alla. Allt sänds digitalt från Södertälje Science Park i Södertälje.

Kostar det något?

Nej, det är helt kostnadsfritt.

Behöver jag anmäla mig?

Nej, till de allra flesta programpunkter krävs ingen föranmälan. Det finns dock några separata sidospår där det krävs anmälan. På programwebben är dessa markerade med en blå ruta där det står ”Sidospår” och på programpunkten finns det en knapp där det står ”Föranmälan”.

Hur lägger jag till Science Week i min kalender?

På respektive programpunkt finns det en knapp där det står ”Lägg till i kalender”. När man klickar på den knappen laddas en .ics-fil ner – välj antingen att öppna den direkt i webbläsaren eller spara den på din hårddisk. Välj sedan att öppna den med Outlook  – då kommer den programpunkten sparas i din kalender.

Om du fyller i din e-postadress på startsidan eller under en programpunkt kommer du få en påminnelse innan Science Week drar igång.

Kan jag titta på Science Week i efterhand?

Ja, det kan du! Du kommer att kunna titta på alla programpunkter på scienceweek.se i efterhand. Vi eftersträvar att seminarierna ska vara tillgängliga dagen efter de livesänts.

Vad är syftet med Science Week?

Syftet med Science Week är att skapa intresse, kunskap och engagemang kring hållbarhet. Vi visar en mångfald av aktiviteter, samarbeten och konkreta exempel på både av vad som görs idag och vad som kan göras i framtiden.

Vilka medverkar på Science Week?

Flera olika aktörer inom näringsliv, högskola och samhälle. Det kan vara forskare, smarta entreprenörer, konstnärer eller samhällsaktörer som inspel för en hållbar värld. Vi tar avstamp i Södertälje men exemplen och lösningarna är generella och applicerbara överallt.

Vem arrangerar Science Week?

Science Week arrangeras av Södertälje Science Park tillsammans med KTH, Scania, AstraZeneca, Södertälje kommun och 40-tal medarrangörer.