Hur ser Södertälje City ut 2030?

Kom med din kunskap och dina idéer för att skapa framtidens bästa city, för människor och för planeten. Hack for Södertälje är för dig som vill utveckla dina färdigheter inom problemlösning på ett nytt och roligt sätt och samtidigt bidra till en hållbar framtid. Ta tillfället att få jobba tillsammans i en lekfull miljö där annorlunda är bra och tankar utanför boxen uppmuntras!

Så går hackathon till

Alla deltagare kommer att delas in i team där ni tillsammans kommer att arbeta utifrån en eller flera av ett antal tydligt formulerade problemställningar för att skapa framtidens Södertälje city. Under 24 timmar tar ni fram en vision om hur ert hållbara Södertälje city ser ut 2030. Bidraget presenteras för en jury som utser vinnare i de olika priskategorierna.

Inga särskilda förkunskaper krävs, exempelvis inom programmering, men vi ser gärna att du är en nyfiken lagspelare med intresse för digitalisering och hållbarhet! Så vill du vara med och påverka hur framtidens Södertälje city ska se ut och samtidigt nätverka och dela kunskap i en spännande miljö? Kom, det blir kul!

Varje lag väljer en målgrupp och strävar efter att skapa information som når fram till denna målgrupp. Hela hacket fokuserar på detta och på slutet får lagen chans att visa upp sina alster.


Frågor och svar om Hack for Södertälje

När och var är hackathon?

Start fredagen den 31 januari 15:00 och pågår i 24 timmar till lördagen den 1 februari på Södertälje Science Park i centrala Södertälje. Adressen är Kvarnbergagatan 12.

Vem kan delta i Hackaton? Måste jag vara Södertäljebo?

Självklart måste du inte vara Södertäljebo. Alla som vill vara med och utveckla framtidens stad är välkomna!

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver ha med dig en egen dator.

Vad ingår?

Vi bjuder på mat, fika och snacks. Den som vill kan även sova kvar.

Kostar det att vara med?

Nej, det kostar ingenting.

Måste jag kunna programmera?

Inga särskilda förkunskaper krävs i exempelvis inom programmering, men vi ser gärna att du är en nyfiken lagspelare med intresse för digitalisering och hållbarhet!