Södertälje Science Park har haft som ambition att  involvera framtidens talanger i arbetet med att arrangera Kickoff Skolan Södertälje Science Week.
Konkret har vi samarbeten kring  illustrationer men också andra kreativa uttryck såsom dans, musik och bild.
Vi samarbetar också med elever för att dokumentera eventet på olika sätt. I år har vi främst samarbetat med elever från Wendella Hebbe.
Därtill har vi haft stöd av elever från bland annat Örjansskolan för att utveckla Instagramtävlingen #Södertälje. Vi har också startat en referensgrupp med elevrepresentanter från olika skolor.

Illustrationer
Vi har valt att samarbeta med Allan Ryblad, 18 år som är illustratör och gick ut bild- och formprogrammet vid Wendela Hebbe gymnasiet, vårterminen 2017.

– Jag har målat hela mitt liv och under mina tre år på Wendela Hebbe gymnasiet så utvecklades jag som konstnär, säger Allan Ryblad.

Hur är din relation till Södertälje?

– Jag har bott i Södertälje hela mitt liv, och jag har själv sett staden växa på den korta tiden som jag har funnits här. Södertälje har en unik känsla som faktiskt inte går att hitta någon annanstans. Nära till Stockholm och nära till landet gör så att staden får en unik kombination av båda delarna. Södertälje är en mångkulturell, livfull och vacker stad, avslutar Allan Ryblad.

Se Allan Ryblads illustrationer nedan.