← Se alla aktiviteter

Observera: Aktiviteten genomfördes under ScienceWeek 2018 och är avslutad.

3D-printing – En ”dyr” hobby eller möjliggörare för innovation?

3D-printing har slagit världen med storm och har kallats ”Den nya industriella revolutionen” av forskare och tidningar såsom Techcrunch och MAKE magazine.

Tekniken möjliggör framtagning av modeller som tagits fram i CAD-program och gör att man kan gå från idé till färdig produkt på bara några timmar utan dyra investeringar och kostsamma misstag. Additiv tillverkning, som tekniken också kallas, är utan tvekan en enorm resurs för företag, men kan den också användas hemma på skrivbordet?

Möt Daniel Kärrlander, projektledare på Södertälje Science Park, nyexaminerad designingenjör, egenföretagare och 3D-printing entusiast som reder ut alla begrepp, förklarar på ett pedagogiskt sätt hur grunderna till tekniken fungerar. Daniel förklarar även hur du som intresserad kommer igång med 3D-printing hemma eller i företaget, och vad en 3D-skrivare för så lite som 1500kr kan åstadkomma.

Sist men inte minst får ni chansen att se vad Södertälje Science Parks och KTHs nya prototypverkstad har att erbjuda och en unik chans att skriva upp dig för att få tillgång till verkstaden.

Föreläsningen vänder sig till dig som nyfiken, oavsett tidigare erfarenhet eller kunskap om 3D-printing, men platserna är begränsade så anmäl dig så snart som möjligt!

Välkommen!


Medverkande

Daniel Kärrlander

Projektledare, Södertälje Science Park