← Se alla aktiviteter

Innovation Camp: Framtidens Mat

  • Vad kan vi tänkas äta i framtiden?
  • Hur blir den hållbar både för oss och för planeten?
  • Vad skulle framtidens mat kunna ha för olika funktionaliteter?
  • Var kommer maten ifrån och hur kommer den till oss?
  • Vilka behov ska den svara upp mot?  Var äter vi och varför?

Dagen börjar med att elever hälsas välkomna och får en kort introduktion av workshopens värd: MatLust med flera. Därefter får de instruktioner om hur workshopen går till av workshopsteamet. De jobbar kreativt i blandade grupper och låter fantasin och kreativiten flöda fritt efter en metodik som uppmuntrar entreprenörskap.

Ett flertal workshopsvärdar finns tillgängliga.

Eleverna jobbar fram olika förslag i grupperna. Det finns möjlighet att de jobbar vidare med temat i skolan med koppling till exempelvis de globala målen. Detta kan då resultera i en utställning eller annat presentationsmaterial som visas under Södertälje Science Week, 2018.

Värd: MatLust, Södertälje kommun
Facilatorer: Ung Företagsamhet, Coompanion och Nyföretagarcentrum


Medverkande

Sara Ewerth

Projektledare UF, Ung Företagsamhet
Ämne: Framtidens mat