← Se alla aktiviteter

Observera: Aktiviteten genomfördes under ScienceWeek 2018 och är avslutad.

Kommersialisering av innovationer

Kom och inspireras av ett antal spännande innovativa framtidsföretag som delar med sig av sin resa från idé till kommersiell produkt. De har alla deltagit i topprankade företagsinkubatorn UIC Södertäljes affärsutvecklingsprogram under sin utvecklingsprocess mot marknaden. Det är något UIC Södertälje och Södertälje kommun också kan erbjuda ditt företag.

Du kommer också att få höra mer om hur ditt företag kan få stöd i arbetet med att utveckla företaget, skala upp eller gå internationellt.

Företag som inspirerar:

Pharem Biotech – utvecklar ett filtreringssystem som bryter ner läkemedelsrester och organiska miljögifter i dricksvatten som annars kan ha negativa effekter på människa och miljö. Tilldelades Årets innovationspris i Södertälje 2015. www.pharem.se

Tilldelades Årets innovationspris i Södertälje 2015. www.pharem.se

OssDsign – har utvecklat ett skräddarsytt implantat av biokeramiskt material som används för behandling och läkning av skador och bendefekter i bland annat skallen. Godkändes av FDA under 2017. Gick från forskning till operation på två år. www.ossdsign.com

CheckProof – erbjuder underhålls- och kvalitetscheck genom förmodligen världens mest lättanvända
app. www.checkproof.com

MetaSafe – erbjuder kvalitativa och kvantitativa utredningar inomläkemedelsmetabolism. www.metasafe.se

Swedish Temptations – säljer ekologisk, vegansk och fermenterad mat gjord på svenska råvaror. www.swedishtemptations.com

UIC Södertälje är en av landets främsta företagsinkubatorer och rankas som världens 10:e bästa, och Europas 5:e bästa, företagsinkubator. UIC stödjer startups, entreprenörer, forskare och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer, utveckla eller skala upp sin verksamhet.

Vi välkomnar dig till detta forum i samband med Södertälje Science Week som är en samverkan mellan samhälle, näringsliv och akademi. Syftet är att kraftsamla och skapa intresse för forskning, utveckling och innovation för att bidra till ett attraktivt Södertälje. Du får också möjlighet att se nya KTH i Södertälje.

Välkommen!

ANMÄLAN

Anmäl dig genom att mejla till event@uic.se senast onsdag 31/1. Ta gärna med dig en vän eller kollega! Ange ”Södertälje Science Week” i ärenderaden.

För mer information kontakta:
Bertil Ahlqvist, UIC Södertälje, e-post: bertil.ahlqvist@uic.se.