← Se alla aktiviteter

Observera: Aktiviteten genomfördes under ScienceWeek 2018 och är avslutad.

Vill du jobba mer med hållbarhet inom ditt företag?

”Varför är hållbara företag mer lönsamma och konkurrenskraftiga?” Författaren Gunilla Östberg och Tommy Nederman, hållbarhetschef Scandic Hotels, berättar mer om detta. Det blir en fullmatad frukostföreläsning där teori varvas med praktiska exempel för att visa vad som kan krävas för att komma igång eller utveckla sitt hållbarhetsarbete.

Varför är hållbara företag mer lönsamma och konkurrenskraftiga?

Gunilla Östberg är en av författarna till boken ”Hållbara affärer – så ökar du företagets lönsamhet och konkurrenskraft”. Gunilla kommer att beskriva varför hållbara företag är mer lönsamma och konkurrenskraftiga och ge exempel på företag som kommit långt i omställningen. Hon kommer också att presentera en modell för hur man gör i praktiken för att komma igång med sitt hållbarhetsarbete.

Scandic Hotels har varit pionjärer inom hållbarhetsområdet ända sedan 1993 då man tog ett aktivt beslut att arbeta mer hållbart. Tommy Nederman berättar, utifrån den modell som Gunilla beskriver, hur Scandic Hotels har arbetat för att integrera hållbara affärer i sin affärsmodell. Vilken roll spelar ledningen? Hur ser kopplingen mellan hållbarhetsarbetet och medarbetarnas motivation ut? Vad krävs för att kunna kommunicera sitt hållbarhetsarbete.

Välkommen till en fullmatad frukostföreläsning där vi varvar teori med praktiska exempel för att kunna ge en så bra bild som möjligt om vad som krävs för att komma igång eller utveckla sitt hållbarhetsarbete.

OSA senast 23 januari till: Isabelle Person, isabellejessica.persson@scandichotels.com

Scandic Hotels bjuder på en hållbar frukost.


Medverkande

Gunilla Östberg

författare, konsult,
Ämne: Hållbar utveckling

 

Tommy Nederman

Acting Director, Scandic Hotels
Ämne: Sustainable Business