Science Week för skolan

Observera: Aktiviteten genomfördes under ScienceWeek 2019 och är avslutad.

Under Science Week genomför vi ett program speciellt för Södertäljes gymnasieskolor med  naturvetenskap-, teknik och ekonomiprogram (Täljegymnasiet, Wendela Hebbe, Mälardalens tekniska gymnasium, NTI-gymnasiet och St Ragnhildgymnasiet).

Vi kopplar yrkeslivet till skolan och skapar möten/aktiviteter som inspirerar och ger uppslag till eleverna om vad de kan studera och arbeta med i framtiden. Alla

Några av de aktiviteter som vi anordnar är:

Framtidslunch
Eleverna framtidslunchar med yrkesverksamma och utbyter tankar om framtiden studier och yrken och att vägen inte alltid behöver vara spikrak för att nå sina drömmars mål.

Framtidsinspiration
De träffar förebilder i olika yrken och får inspiration av unga medarbetare från Scania, AstraZeneca, Södertälje Sjukhus, Södertälje kommun och småföretag.

Innovation Camp
Under Innovation Camp workshopar eleverna med riktiga case utifrån aktuella samhällsutmaningar.
Teman kan framtidens stad, transporter med mera och är kopplade till företag och organisationer.

Programpunkter & Chill & Meet
Elever kan delta i olika programpunkter och vara med på Chill & Meet.

Öppet Campus
Under lördagen så är det Öppet Campus med KTH, Campus Telge och yrkeshögskolan som håller öppet för framtida studenter, föräldrar och andra nyfikna. Det pågår även en jobbmässa för ingenjörer och tekniska personal, Engineener Career Day,  där flera av Södertäljes arbetsgivare ställer ut.

Läs mer om EngineerCareer Day