Handelns utveckling i stadskärnan

Välkommen till en inspirationsdag där vi blickar framåt. Vi tittar på de senaste trenderna, digitaliseringens påverkan på köpmönster och får se färska framgångsexempel. Stadskärnan som destination och handelsplats står i fokus både för butiker, fastighetsägare och besökare.

08:00 – 08:30 Frukostfika och registrering

08:30 – 08:40 Välkomna
Aljosa Lagumdzija och Tomas Björck, Södertälje City

08:40 – 09:00 Vi bygger en attraktiv stadskärna för alla. Vi är igång! Södertälje City berättar om det pågående arbetet och planerna för en större stadskärna 2020 och framåt.
Aljosa Lagumdzija, Södertälje City och Mats Johannesson, SBK

09:00 – 09:20 Stadskärnan ömsar skinn – hur påverkas fastighetsägare? Vilka är framtidens dragare och hur kommer hyresgästmixen se ut? Vad krävs för att skapa levande platser?
Helena Olsson, Fastighetsägarna

09:20 – 09:30 Fika

09:30 – 10:00 Att skapa en destination. Handeln idag är komplex och oförutsägbar. Det blir svårare att luta sig mot tidigare erfarenheter. Så vad gör man? AMF Fastigheter öppnade ”The Lobby” där man testade nya affärsmodeller, korta kontrakt och nya koncept.
Annelie Gullström, Affärsutvecklingschef AMF Fastigheter

10:00 – 10:20
En handel i ständig förändring. Växande e-handel och globala konsumenter förändrar allt. Hur påverkar det oss och våra handelsplatser?
Elisabet Elmsäter Vegsö, Svensk Handel

10:20 – 10:40
Panel: Butikernas nya stil. Diskussion med företagare som jobbat med att anpassa sig till trenderna och det nya köpbeteendet. Hur har de ställt om?

  • Anna Hjorth, KoKoBello Barnbutik
  • Annelie Gullström, AMF Fastigheter
  • Elisabet Elmsäter Vegsö, Svensk Handel
  • Henrik Sundholm, Skalhuset
  • Jari Vitaala, Coop Södertälje C