Cook along lunch

Talk | Livsmedelsproduktion

Följ med i skolköket och inspireras av när skolkockar och elever från Södertäljes grundskolor tillagar en hållbar skollunch baserat på råvaror som är utvecklade i MatLust:s testbädd

Inspiration, måltidsglädje och ett bidrag till en hållbar framtid utlovas!
Södertälje kommuns skolkök har sedan 10 år framgångsrikt utformat sina menyer utifrån det forskningsbaserade måltidskonceptet ”Diet for a green planet” Konceptet bygger på hållbart producerade råvaror som är närodlade i säsong, mycket vegetabilier och minskat svinn.

Inslaget efterföljas av en intervju med kostchefen Sara Jervfors, Södertälje kommun och Adam Engström, vd, A20 som är ett nytt hållbar företag som tillverkar framtidens växtbaserade mat –  tempeh.
Sara ger en framåtblick kring vad som behövs för att vi ska kunna ställa om till en ökad hållbar livsmedelsproduktion både på det lokala, regionala och nationella planet och hur Södertälje och MatLust bidar till det. Adam Engström berättar hur de som liten livsmedelsentreprenör testat sin prisbelönta produkt Tempeh Husman i den offentliga testbädden i samverkan med MatLust.


Medverkande

Sara Jervfors

Kostchef/Projektchef, Södertälje Kommun/Projekt Matlust

Adam Engström

VD, A20