Science Week för gymnasieskolan

Connect | Gymnasieskolan

Att ta studenten och få stå på egna ben är något många unga längtar efter – men det är svårt att veta både vad man vill och kan göra. För att minska avståndet mellan gymnasieskola, högskola och yrkesliv bjuder Södertälje Science Park in gymnasieelever till kreativa workshops och möten över gränserna. I år kör vi digitalt! Syftet är att inspirerar och ger uppslag till eleverna om vad de kan studera och arbeta med i framtiden.

 

  • KTH inspirationsseminarium
    KTH-studenterna Alexandra och Nathalie berättar om deras väg från gymnasieelev till KTH-student, vilka utbildningar som finns på KTH, vad för yrken och arbetsplatser som väntar efter examen och hur livet är som KTH-student. De pluggar både på KTH i Södertälje och KTH i centrala Stockholm och kan svara på de flesta av era frågor.
  • Scania
    Carin Säll, som jobbar med Employer Branding på Scania, kommer att ge dig en inblick i Scania som företag och vilka möjligheter Scania kan erbjuda för ditt framtida yrkesliv.Du kommer även att få lyssna till Tobias Adle, processtekniker inom chassimonteringen, som kommer att berätta om sin väg in på Scania och vad han jobbar med idagLars Hanson och Jim Tolman ger dig en inblick i Scanias Smart Factory Lab. Scanias Smart Factory fokuserar på att anpassa, utvärdera, demonstrera och implementera teknologier som förbättrar företagets produktivitet och kvalitet samt medarbetarnas hälsa. Under presentationen kommer ni få inblick i några av de teknologier som finns i labbet.
  • Unga Forskare
    Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för elever i årskurs 3 att nå längre och att lyckas med sitt gymnasiearbete gymnasiearbete och för elever i årskurs 2 att få inspiration inom gymnasiearbetet. Få information och chatta med unga forskare.mm från deras text.

Medverkande

Tobias Adle

Processtekniker , Scania

Carin Säll

Employer Branding Specialist, Scania

Lars Hanson

Project Engineer , Scania

Alexander Ahl

Skolambassadör, Unga Forskare

Anastasia Mossiaguine

Skolambassadör, Unga Forskare

Natalie Ahmadizadeh

student Industriell teknik och hållbarhet, KTH

Alexandra Kapsalis

student Industriell teknik och hållbarhet, KTH