Framtidens stadskärnor

Arrangör: Näringslivsavdelningen, Södertälje kommun

Block 1: Hur ser framtidens stadskärna ut och vilka konsumentbeteenden samt trender spås påverka utvecklingen framåt? Ta del av ett spännande panelsamtal med gäster och profiler som delar med sig av sina tankar kring framtidens stadskärneutveckling.

Samtalet modereras av Göran Adlén som har skrivit sjutton trend- och omvärldsrapporter. Han är frekvent anlitad som föreläsare, moderator, omvärldsspanare, utbildare, författare, rådgivare och affärsutvecklare. Görans mission är enkel: ”Han vill att vi ska våga älska framtiden, att vi ska säga ja till framtiden och att vi inte ska vara rädda för den!”

Block 2: Södertälje växer och förvandlingen till en mer utvidgad stadskärna är i full gång. Staden är viktig för att det är en destination för handel, men även för aktiviteter.

Till staden åker vi även om vi inte vill shoppa – eftersom det är i stadskärnan saker händer. Stadskärnan är Södertäljes kokpunkt för evenemang och upplevelser. Här finns en knutpunkt för resor, liksom för näringslivet och utbildning. Staden är också en plats där många vill bo. Ta del av två spännande presentationer med inspiration på hur framtiden kan komma att se ut med nya landmärken och upplevelser i vår stadskärna samt inspiration från Space, Stockholm city.

Case 1: Nya hotellet – ett landmärke för Södertälje
Jens Halvarsson, Utvecklingschef, Stadsrum Fastigheter AB

Case 2: Space och Pophouse – ett digitalt kulturcenter
Åsa Caap, VD, Space


Medverkande

Helena Olsson

Chef Stadsutveckling, Fastighetsägarna

Jens Halvarsson

Utvecklingschef, Stadsrum Fastigheter

Per Eriksson

Ordförande, Svenska stadskärnor

Sofi Cyréus

Samhällsbyggnadsstrateg, Södertälje kommun

Göran Adlén
Moderator
Åsa Caap

Vd, Space