Sidospår

Science Week-skolan torsdag

Arrangör: AstraZeneca, KTH, Scania, Unga Forskare

Science Week-skolan är för gymnasieelever som vill få inspiration och uppslag till vad de kan studera och arbeta med i framtiden.

Observera att programpunkten sker vid två tillfällen, klicka här för onsdagen.

KTH inspirationsseminarium

KTH-studenter berättar om deras väg från gymnasieelev till KTH-student, vilka utbildningar som finns på KTH, vad för yrken och arbetsplatser som väntar efter examen och hur livet är som KTH-student. Studenterna som medverkar i Science Week-skolan pluggar både på KTH i Södertälje och på KTH i centrala Stockholm och kan svara på de flesta av era frågor.

Scania

Flera unga ingenjörer kommer att ge dig en inblick i Scania som företag och vilka möjligheter Scania kan erbjuda för ditt framtida yrkesliv. Du kommer att få träffa personer som arbetar i helt olika roller, som var och en kommer att berätta om sin väg in på Scania och vad de jobbar med idag.

Ett av dessa områden är Scanias Smart Factory Lab, som fokuserar på att anpassa, utvärdera, demonstrera och implementera teknologier som förbättrar företagets produktivitet och kvalitet samt medarbetarnas hälsa. Under presentationen kommer ni få inblick i några av dessa teknologier.

AstraZeneca

Få en inblick i AstraZeneca som företag och hur en arbetsdag kan se ut på företaget. Dessutom får du höra vilka framtida möjligheter som finns för ditt kommande arbetsliv. Du kommer få träffa två medarbetare med olika erfarenheter och karriärvägar, lyssna in deras erfarenheter från studier till jobb på AstraZeneca.

Unga Forskare

Här får du information och kan chatta med representanter från Unga Forskare. De berättar om hur elever kan få uppmärksamhet och nå långt med sina gymnasiearbeten genom att medverka i forsknings-SM för unga. Elever i årskurs 2 får inspiration och uppslag till sitt gymnasiearbete. Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga, är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik.