Science Week skolan inspirerar gymnasieelever

Charlie WatzScience Week

Science Week-skolan har funnits sedan 2017 och är till för gymnasieelever som vill få inspiration och uppslag till vad de kan studera och arbeta med i framtiden.

Science Week för gymnasieskolan har programpunkter under två dagar, onsdag och torsdag. KTH-studenter berättar om deras väg från gymnasieelev till KTH-student, vilka utbildningar som finns på KTH, vad för yrken och arbetsplatser som väntar efter examen och hur livet är som KTH-student. Studenterna som medverkar i Science Week-skolan pluggar både på KTH i Södertälje och på KTH i centrala Stockholm och kan svara på de flesta av era frågor.

Flera unga ingenjörer kommer att ge dig en inblick i Scania som företag och vilka möjligheter Scania kan erbjuda för ditt framtida yrkesliv. Du kommer att få träffa personer som arbetar i helt olika roller, som var och en kommer att berätta om sin väg in på Scania och vad de jobbar med idag. Ett av dessa områden är Scanias Smart Factory Lab, som fokuserar på att anpassa, utvärdera, demonstrera och implementera teknologier som förbättrar företagets produktivitet och kvalitet samt medarbetarnas hälsa. Under presentationen kommer ni få inblick i några av dessa teknologier.

Få en inblick i AstraZeneca som företag och hur en arbetsdag kan se ut på företaget. Dessutom får du höra vilka framtida möjligheter som finns för ditt kommande arbetsliv. Du kommer få träffa två medarbetare med olika erfarenheter och karriärvägar, lyssna in deras erfarenheter från studier till jobb på AstraZeneca.

Unga forskare är också med, här får du information och kan chatta med representanter från Unga Forskare. De berättar om hur elever kan få uppmärksamhet och nå långt med sina gymnasiearbeten genom att medverka i forsknings-SM för unga. Elever i årskurs 2 får inspiration och uppslag till sitt gymnasiearbete. Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga, är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Lärare kan anmäla klasser till Science Week skolan onsdag här

Lärare kan anmäla klasser till Science Week skolan torsdag här