Frågor och svar om Södertälje Science Week 2019

Vad är Södertälje Science Week?

Södertälje Science Week är ett initiativ från Södertälje Science Park. Ett evenemang för näringsliv, akademi och samhälle med fokus på forskning, innovation, utveckling och högre utbildning.  I samband med att Södertälje Science Park och nya KTH i Södertälje invigdes den 30 januari 2018 genomfördes Södertälje Science Week den 31 januari – 4 februari 2018. Här kan du se filmerna från invigningen och Södertälje Science Week.

Vad är syftet med Södertälje Science Week?

Syftet med Södertälje Science Week är att skapa intresse för forskning, utveckling, innovation och högre utbildning och visa en mångfald av aktiviteter från många olika aktörer som visar såväl bredd som spets. Visste du till exempel att Södertälje är den stad i Sverige som lämnar in flest patent per invånare?

Vem arrangerar Södertälje Science Week?

Södertälje Science Park är ägare av konceptet. Eventet i  början av 2018 arrangerades tillsammans med ägarna Scania, AstraZeneca, KTH, Södertälje kommun och Acturum. Alla organisationer med intresse för forskning, innovation, utveckling och högre utbildning med koppling till Södertälje bjöds in till att bli medarrangörer och många nappade glädjande nog. Vilka ser du på vår programsida.

Har du fler frågor? Välkommen att kontakta teamet bakom Södertälje Science Week.