Här har vi samlat några programpunkter som kan intressera dig som student, allt från teknik, digitalisering till samhällsplanering och hållbarhet men det finns mer att hitta under programfliken!

Tips nummer ett för studenter: KTH-studenternas eftermiddag! Under torsdagseftermiddagen 31/1 kommer Scania bjuda på inspirationslunch, AstraZenecas HR-avdelning är på plats, en talk.show om vägen till toppen kommer gå av stapeln samt att man kan mingla med alumner på kårens pub Snequan!

Men det finns mer spännande för studenter! Är du intresserad av teknik, digitalisering och den ’smarta’ framtiden? Då skulle seminariet om framtidens uppkopplade stad säkert intressera dig. Vill du veta hur Stockholmsregionen ska ställa om till eltransporter (och avnjuta en gratis lunch)? Klicka här! Annars kan man även luncha med Tom Tits Experiment och delta i deras robotutmaning.

För den nyfikne som vill testa saker i praktiken har vi även aktiviteter under vårt Chill and Meet där man får bygga sin egen Bubble Node och få lite mer förståelse för hur datakommunikation går till och att teknik är enkelt!

Eller studerar du kanske samhällsplanering? Då har vi ett flertal seminarium som kan passa dig. Vill du veta hur Södertälje satsar på att bli en Kunskapsstad, eller vill du lära dig mer om hur träbyggnader kan bidra till en hållbar stadsutveckling? Kanske skulle ett seminarium om öppen data och innovation passa?

På Chill and Meet kan man även testa VR 360°, besöka vår prototypverkstad och låta sin kreativa sida blomma ut på konstworkshoppen som Grafikens hus håller. Chill and Meet kräver ingen anmälan utan det är bara att droppa in!

Stressad inför framtiden? Kom och hör på forskningsprojektet ”Vägar till ett hållbart arbetsliv” seminarium (det ingår frukost). Där kan du lära dig hur du ska göra i framtiden för ett hållbart digitalt arbetsliv, en värdefull tankeställare.

Är du i miljösvängen så kan vi starkt rekommendera Matlusts konferens Food Planning – var finns maten i samhällsplaneringen? Vill du sen veta hur matavfall blir biogas, kan du anmäla dig här till Telge Återvinnings seminarium. Även DNs kulturchef Björn Wiman är på plats ska prata om Klimatkrisen som världens genom tiderna största nyhetshändelse. Anmäl dig här!

Funderar du på att starta eget när du studerat klart? Har du en smart affärsidé? Då kan du klicka här, här och här för att se var Södertälje Science Week har att erbjuda för dig.

Förutom Chill and Meet är det begränsat antal platser, så klicka in och anmäl er!