Lokatt Helmets stod som vinnare av Årets Innovationspris 2018 och mottog diplomet under Södertäljegalan av Robert Kingfors, VD på Södertälje Science Park.

Juryns motivering 

“Lokatt Helmets utvecklar nästa generations miljövänliga skid/snowboardhjälmar. De ger den extrema åkaren som aktivt tar ställning för miljön och har höga krav på utrustning, möjligheten att göra ett miljösmart val utan att kompromissa på säkerheten. Hjälmarna är beräknade att ge en tredjedel så stort koldioxidutsläpp som traditionella hjälmar och innehåller hela 88% biobaserat eller återvunnet material, vilket gör att utförsåkare, likt Lokatten kan ta sig ner för backarna med knappt några märkbara avtryck”.

Juryn bestod av:

  • Kristina Palm, Prefekt KTH
  • Leif Östling, ordförande i Södertälje Science Park AB
  • Claes Jacobsson, Scania One/connected services
  • Peter Holmstedt, adjungerad professor KTH
  • Rickard Sundbom, statsdirektör Södertälje Kommun
  • Robert Kingfors, vd för Södertälje Science Park AB

Robert Kingfors, vd i Södertälje Science Park, beskriver årets juryarbete såhär:

– Det var ett oerhört kvalificerat gäng i finalen. Tre fantastiska innovationer som betyder mycket för många men i helt olika branscher. Juryn hade en svår uppgift och vi kunde konstatera att denna gång hade vi verkligen velat dela ut tre förstapriser. Men Lokatt, med sin genomtänkta produkt och sin helhetssyn, drog till sist vinstlotten. Stort grattis till alla nominerade och speciellt till våra tre finalister.

– Vi är otroligt ödmjuka för att få stå här tillsammans med så fantastiska innovatörer. Det är viktigt att uppmärksamma den innovativa förmågan som finns i staden. En ära att få gå i bräschen och inspirera andra till att följa sina drömmar, säger Anton Wieselblad.

Till pressmeddelandet