Södertälje Science Week

Vinnare Innovation Camp Södertälje

14 oktober, 2017

Gruppen Magneterna med elever från St Ragnhild och Vackstanäs gymnasiet tog hem första priset i Innovation Camps tävlingen. Vinnarnas idé handlade om framtidens transporter med Scania som värd. – Vår idé är att i  framtiden anv...

Vinnare av tävlingen – #södertäljerullen

14 oktober, 2017

Vinnaren av tävlingen #södertäljerullen är Sofie Selling, som läser International Baccalaureate, årskurs 3  på Täljegymnasiet. – Ämnet hållbar mat är en hjärtefråga för mig då jag själv är vegan och stort intresse för ...

Södertäljes resa in i framtiden har börjat

Onsdag den 27 september var det dags för Kickoff Skolan. I tre dagar bjöds 12.000 skolelever, från både grundskola och gymnasium, in till möten, workshops och seminarium för att få inspiration över framtiden, både sin egen och Södertäljes. ”Hur ska stan utvecklas?”, ”Vad ska jag jobba med?”. Tack vare nyfikna och engagerade elever samt generösa yrkesmänniskor från näringsliv, akademi och samhälle, blev de här dagarna en riktigt kickoff och just så jordnära och praktiska som vi önskade. Här är en överblick över vad som hände Här kan du ladda ner ett program i pdf.

Om Science Week
 • Connector.

  Kickoff för skolan inför SSW18 Södertälje Science Week

  27–29 sep 2017: Gymnasiet och grundskolan erbjuds att delta i workshops och seminarier med tema; forskning, innovation, entreprenörskap, utveckling och högre utbildning. Skolan har möjlighet att under hösten jobba vidare med projektarbeten och delta i innovationstävlingar.

 • Connector.

  Invigning

  30 januari, 2018 invigs Södertälje Science Park och nya KTH campus för specialinbjudna gäster.

 • Connector.

  Södertälje Science Week 2018

  31 jan–4 feb 2018: Under den 31 jan–4 feb I anslutning till invigningen blir det öppet hus och en mängd olika aktiviteter på temat forskning, innovation och högre utbildning arrangeras för näringsliv och studenter. Skolorna ges också möjlighet att presentera höstens projektarbeten.

Kick-off för skolan 27–29 september 2017

Södertälje Science Week tjuvstartar i höst med en kickoff för elever i gymnasiet och grundskolan. Vår ambition är att göra eleverna till medskapare när Södertäljes nya framtidsarena Södertälje Science Park och nya KTH campus växer fram. Ett 30-tal workshops och seminarier inom temat forskning, utveckling, innovation och högre utbildning kommer att arrangeras av näringsliv, akademin och olika aktörer som ska inspirera och engagera eleverna under hösten.

Läs mer