12 000 Södertäljeelever i unikt projekt för en hållbar framtid

Publicerad: 28 augusti 2017
Hållbarhetsprogrammet ger konkreta tips och verktyg för att etablera ett relevant och strukturerat hållbarhetsarbete med tydlig koppling till de globala målen och hållbarhetslagen. Efter avslutat program har ni möjlighet att erhålla ett certifikat.

Över 12 000 elever från alla Södertäljes skolor kommer delta i ett unikt projekt för en hållbar framtid, med fokus på forskning, innovation, företagande och högre utbildning. Satsningen är ett initiativ från Södertälje Science Park i samarbete med AstraZeneca, Scania, KTH och Södertälje kommun.

Projektet inleds med en tre dagar lång kick-off 27–29 september och fortsätter med en lång rad aktiviteter som kulminerar i Södertälje Science Week i månadsskiftet januari-februari 2018.

– Tanken med projektet är att ge eleverna nya perspektiv på deras egen och Södertäljes framtid. Genom företagen får de konkreta exempel på vad hållbarhet, innovation och forskning innebär i praktiken. Intresset från skolorna är fantastiskt, säger Eva Helén, utvecklingsstrateg, Södertälje Science Park.

– Forskning och utbildning är en framtidsfråga för Södertälje, men också för svensk exportindustri. Att på olika sätt uppmuntra våra barn och unga till naturvetenskapliga utbildningar är därför en viktig uppgift där vi behöver samarbeta mellan näringsliv, akademi och det offentliga. Detta är ett exempel på hur vi bygger framtidens Södertälje, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.

Under kick-off-dagarna arrangeras workshops, seminarier och möten med forskare, universitetslärare och företag inom vitt skilda områden som exempelvis förarlösa fordon, digitalisering och framtidens städer. Programmet innehåller ett femtiotal aktiviteter som tagits fram av ett tjugotal arrangörer.

För mer information om kick-off-dagarna i september och Södertälje Science Week i jan-feb 2018 besök www.scienceweek.se, eller kontakta:

Eva Helén
utvecklingsstrateg
Södertälje Science Park
+46766483360

eva.helen@sscp.se

Emanuel Alvarez
kommunikationsstrateg
Södertälje Science Park
+46736007070

emanuel.alvarez@sisp.se

Är ert företag cybersäkert?

I takt med att allt fler komponenter blir uppkopplade och verksamheter digitaliseras, ökar sårbarheten samt krav från myndigheter och kunder. Vi erbjuder ett cybersäkerhetsprogram där ni får coachning, utbildning och nätverkande.
Läs mer