7 000 militära kemskyddsdräkter görs om till skyddsförkläden på Södertälje Science Park

Publicerad: 7 april 2020

7 000 militära kemskyddsdräkter görs nu om till långärmade skyddsförkläden på Södertälje Science Park på förfrågan av, och till, Södertälje Sjukhus AB.

Peter Rodmalm, Innovationskoordinator på Södertälje sjukhus hörde av sig till Daniel Kärrlander, projektledare och prototypdirektör på Södertälje Science Park, om att sjukhuset hade fått 7 000 kemskyddsdräkter att använda som skyddsförkläden men de behövde designas om till en universal storlek och lätt att ta på och av.

Daniel Kärrlander, projektledare och prototypdirektör hos oss tog kontakt med studenterna Martin Tairi, Mathias Kopp, Nadia Mansoor och Siet-ling Law för att ta fram en prototyp. Två dagar senare fanns en testad och godkänd av sjukhuset

3S Reklam i Södertälje skar ut och budade mallen till Södertälje Science Park och nu pågår sedan fredag 3 april full tillverkning inne i Södertälje Science Park med medarbetare från Telge Tillväxt som packar upp, skär till och packar ner för leverans till sjukhuset.

Science Week 2023 - 1-3 februari

Möt morgondagen! Science Week är ett framtidsinriktat samhällsforum med fokus på hållbarhet. Välj bland över 60 seminarier inom hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling.
Läs mer och registrera dig