Tillbaka till kalendern

Kvinna i industrin - möjligheter och utmaningar med hållbar produktion

Sedan hösten 2018 har nätverket Kvinna i industrin, drivet av MITC, varit ett framgångsrikt forum för kvinnor att diskutera aktuella frågor och framtidens utmaningar inom industrin. Den 7 november bjuder MITC och Södertälje Science Park in till en inspirerande nätverksträff med temat utmaningar och möjligheter inom hållbar produktion.

Välkommen till Södertälje Science Park för en givande dag där du möter företag som sätter hållbar produktion i fokus och som tar konkreta steg mot en grönare framtid. Vi utforskar även hur kultur, ledarskap och mångfald bidrar till att skapa inkluderande och hållbara arbetsmiljöer.

Höjdpunkter från programmet:

  • Vägen mot en klimatneutral framtid
    Nina Andrén, Head of One Campus&SHE, API på Astra Zeneca
    Möt AstraZeneca i Södertälje som har minskat växthusgasutsläppen från den egna verksamheten med 98% sedan 2015. Det innebär också att de har nått företagets globala klimatmål två år i förtid.
  • Framtidens produktion på X Shore – grön innovation och en inkluderande arbetsplats
    Kajsa Boorg, Production Leader Composite på X Shore
    Kajsa kommer att berätta om företagets resa mot en fossilfri framtid, där hållbara lösningar och innovativa materialval står i fokus. Hon kommer också att belysa hur de har byggt en inkluderande arbetsplats som främjar engagemang och driver utvecklingen av gröna innovationer.
  • Långsiktig forskning för snabbt föränderlig industri
    Tania Irebo SchwartzPhD, Business Area Manager Production technology på Swerim
    Tania berättar om Swerims uppdrag som metallforskningsinstitut och hur de hanterar industrins snabba omställningar. Hon tar upp utmaningar som fossilfritt stål, ökad användning av skrot och övergången från en äldre maskinpark till digitaliserad produktion.
  • Framtidens arbetskraft – hur skapar vi en inkluderande och hållbar industrisektor?
    Panelsamtal med Nina Andrén, Kajsa Boorg och Tania Irebo Schwartz

Dagen börjar med drop in lunch för den som vill, vilket anges vid anmälan. För att undvika matsvinn beställs mat till det antal som är föranmält.

Välkommen att anmäla dig här