Ansökningarna till höstens omgång av Produktionsänglar har öppnat

Publicerad: 28 april 2023
Är ni ett startupbolag med en hårdvaruprodukt? Vill ni ta nästa steg i er utveckling? Då kan Produktionsänglar vara programmet för er!

Produktionsänglar är ett acceleratorprogram som hjälper startups med hårdvaruprodukter att ta nästa steg i sin utveckling genom att erbjuda coachning, utbildning och matchning mot tillverkare i Sverige. Programmet arrangeras av KTH och Södertälje Science Park i samarbete med flera noder runtom i landet. Sedan starten 2018 har cirka 120 startups fått stöd i sin industrialiseringsresa.

Nu söker vi deltagare till höstens omgångar! Med start i slutet av augusti kommer tre parallella program anordnas:

  • Östra Sverige med Södertälje som huvudort (Södertälje Science Park)
  • Västra Sverige med Jönköping som huvudort (Science Park Jönköpings län)
  • Södra Sverige med Lund som huvudort (Ideon Innovation)

Startups från hela Sverige är välkomna att söka! Alla ansökningar skickas in på Produktionsänglars hemsida.

"Produktionsänglar har varit otroligt givande"

Startupbolaget Funki, som började sin resa hos KTH Innovation, skapar inkluderande musikinstrument för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Instrumenten är synkroniserade med varandra och skapar harmonisk, musikalisk kommunikation mellan användarna.

– För oss har Produktionsänglar varit otroligt givande. Vi blev bland annat coachade i hur vi ska tänka kring industrialiseringen av vår produkt. Dessutom har vi fått möjlighet att ställa ut vår produkt och synas i relevanta sammanhang, säger Maria Svahn som är en av grundarna.

Funkis nästa steg är att utforma en ny version av produkten som är mer marknadsredo.

– Vi ska jobba ihop med en industridesigner för att ta fram nästa generation Funki-instrument och hoppas på att det ska göra instrumenten både mer hållbara, lättanvända och billigare att producera. 

Ansök senast 4 juni

Programstarter för höstens omgångar sker 22, 24 och 30 augusti. Senast 4 juni behöver ansökningarna vara inne. Klicka här för att ansöka!

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer