De är nominerade till Södertäljes Innovationspris

Publicerad: 19 oktober 2016
Vi upplever just nu en omställning och transformation mot ett fossilfritt och cirkulärt samhälle. Inriktningen är tydlig men hur vi ska ta oss dit är inte lika klart. Omställningen kommer kräva innovation och digitalisering. Innovation kommer vara avgörande för att skapa ett resurseffektivt samhälle.

Juryn har nu utsett tre finalister till priset Årets Innovation som delas ut under Södertälje Galan den 11 november.

De nominerade företagen är:

DHE Holding

Företaget har en lösning för att utvinna grön energi. Genom att borra och utvinna energi på flera kilometers djup som kan användas för elproduktion, fjärrvärme eller kyla.

Salipro Biotech AB

Salipro Biotech har utvecklat en användarvänlig proteinbaserad teknologi som kan revolutionera utveckling av läkemedel, framtagning av antikroppar och vaccinmarknaden. Hittills har flera stora globala företag från bioteknologi- och läkemedelsindustrin uttryckt ett intresse för företagets teknologi.

Tudda Galumpan Bok & Papper ekonomisk förening

Tudda Galumpan är en bokhandel, ett bokförlag och en kreativ mötesplats för barn och ungdomar lokaliserad i Järna. Genom böcker och olika kulturaktiviteter arbetar man för att stärka barn och ungas fantasi och kreativitet.

Utfästelsen Årets Innovation kan fås av ett företag eller organisation som tagit fram en nyskapande hållbar produkt eller tjänst som har kommersiell eller samhällsekonomisk potential.

Nomineringskommitten bestående av Anders Nordström, ansvarig för Uppsala Innovation Centre i Södertälje, Magnus Ingevall, vd för Connect i Öst och Eva Helén, utvecklingsstrateg Södertälje Science Park har utsett tre finalister för juryn att ta ställning till.

Juryn består av styrelseledamöter i Södertälje Science Park AB:

  • Peter Alvarsson, Head of Operational Excellence & Lean, AstraZeneca
  • Marianne Ekstedt, Director Employer Branding, Scania
  • Stephan Tolstoy, Ordförande Acturum
  • Peter Holmstedt, Professor, KTH
  • Robert Kingfors, VD Södertälje Science Park
  • Eva Helén, Utvecklingsstrateg, Södertälje Science Park och jurysekreterare

Priset delas ut på Södertälje Galan den 11 november.

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer