Tillbaka till kalendern

Final Unga Forskare

Eventet har redan ägt rum
Utställningen Unga Forskare har arrangerats sedan 1963 och är Sveriges största tävling för gymnasister inom naturvetenskap, teknik och matematik. 782 elever deltar i tävlingen där nu de 55 bästa projekten från hela landet gått vidare till finalen 27-30 mars på Södertälje Science Park. Årets tema är ”Vetenskapens mysterier – nya upptäckter och revolutionerande tankesätt”.

I den nationella finalen, som hålls på Södertälje Science Park den 27-30 mars, kommer runt 100 finalister i de 55 bästa projekten göra upp om priser för över en halv miljon kronor. På prisutdelningen utses också Sveriges Unga Forskningslandslag, som kommer att få representera Sverige i världens största vetenskapstävlingar för unga under året..

Finalen hålls i hybridformat, med en digital finalutställning och en fysisk monterutställning:

Digitala finalutställningen
Besökare och skolor är välkomna att ta del av den digitala finalutställning som öppnar den 27 mars. Här kan klassen hämta projektidéer, inspiration och ställa frågor till utställarna. Titta gärna in på Unga Forskares skolmaterialssida där de erbjuder stödverktyg, mallar och inspiration för gymnasiearbetet och andra kurser, https://skolmaterial.ungaforskare.se/

Fysiska monterutställningen
Den fysiska monterutställningen kommer att vara öppen för skolor och allmänheten den 29 mars från 13:30-15:30. Föranmälan görs till paula.langoe@ungaforskare.se.

Vinnarna av utställningen tillkännages på hemsidan och i sociala medier.

Om Unga Forskare

Unga Forskare är Sveriges största ideella ungdomsorganisation med syfte att ge unga mellan 6 och 25 år förutsättningar att utveckla sitt intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Förbundet, som grundades 1977, engagerar årligen 10 000 ungdomar i föreningar och aktiviteter. Unga Forskare driver ett stort antal nationella verksamheter som samlar, belyser och uppmuntrar unga i Sverige med intresse för forskning och utforskning inom naturvetenskap, teknik och matematik.
Läs mer om Unga Forskare på deras hemsida