Tillbaka till kalendern

Final Unga Forskare

Eventet har redan ägt rum
I finalen av Utställningen Unga Forskare, som är Sveriges största tävling för gymnasieelever inom naturvetenskap, teknik och matematik, gör nu de 55 bästa projekten upp om fina priser och möjligheten att få representera Sverige i det Unga Forskningslandslaget. Finalen hålls på Södertälje Science Park den 8-11 april.

I den nationella finalen av Utställningen Unga Forskare kommer cirka 100 finalister från de 55 bästa projekten att tävla om prestigefyllda priser och chansen att bli en del av Sveriges Unga Forskningslandslag. Laget kommer att representera Sverige i några av världens största vetenskapstävlingar för unga under året.

Finalen hålls i hybridformat, med en digital finalutställning och en fysisk monterutställning:

Digitala finalutställningen
Besökare och skolor är välkomna att ta del av den digitala finalutställning som öppnar den 8 april. Här kan klassen hämta projektidéer, inspiration och ställa frågor till utställarna. Titta gärna in på Unga Forskares skolmaterialssida där de erbjuder stödverktyg, mallar och inspiration för gymnasiearbetet och andra kurser.

Fysiska monterutställningen
Den fysiska monterutställningen kommer att vara öppen för skolor och allmänheten den 10 april från kl. 13:30-15:30 på Södertälje Science Park. Föranmälan görs till paula.langoe@ungaforskare.se.

Vinnarna av utställningen tillkännages på hemsidan och i sociala medier.

Om Unga Forskare

Unga Forskare är Sveriges största ideella ungdomsorganisation med syfte att ge unga mellan 6 och 25 år förutsättningar att utveckla sitt intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Förbundet, som grundades 1977, engagerar årligen 10 000 ungdomar i föreningar och aktiviteter. Unga Forskare driver ett stort antal nationella verksamheter som samlar, belyser och uppmuntrar unga i Sverige med intresse för forskning och utforskning inom naturvetenskap, teknik och matematik.
Läs mer om Unga Forskare på deras hemsida