Tillbaka till kalendern

Klusterkonferensen

Årets Klusterkonferens arrangeras på Södertälje Science Park. Det är första gången Klusterkonferensen arrangeras i Södertälje, där bland annat möjligheten till studiebesök på Scanias produktionsanläggning ges. Södertälje Science Park genom SuPr är medarrangör till eventet.

Välkommen till Klusterkonferensen den 9-10 maj på Södertälje Science Park. Det blir två dagar med ett späckad program med intressanta talare från industri och institut samt möjlighet att nätverka med kollegor i branschen. Scania öppnar sina dörrar till deras produktionsanläggning för studiebesök.

Årets tema - Circularity - next manufacturing challenges

Svensk industri står inför stora utmaningar kopplat till de globala klimatmålen och den pågående elektrifieringen inom fordonsindustrin som leder till nyinnovation och industrialiseringsmöjligheter för Sverige. Samtidigt har vi brist på material, vilket ökar behovet återanvändning och återvinning. Temat för årets Klusterkonferens är därför ”Circularity – next manufacturing challenges”.

Ta del av intressanta föreläsningar av representanter från stora tillverkare inom industrin till underleverantörer som berättar om hur de tacklar dessa utmaningar. SuPr, den nationella noden för hållbar produktion deltar i programmet med sessionen "Transition towards a sustainable manufacturing industry".

Du får dessutom möjlighet att ta del av resultat från ett stort antal forskningsprojekt inom produktion, med koppling till hållbarhet och cirkularitet. Passa också på att nätverka med konferensdeltagare och talare från industrin och forskare från institut och akademi.

Konferensen hålls på engelska.

Fullständigt program och information om hur du anmäler dig hittar du här.