Tillbaka till kalendern

Semifinal Unga Forskare

Eventet har redan ägt rum
Utställningen Unga Forskare har arrangerats sedan 1963 och är Sveriges största tävling för gymnasister inom naturvetenskap, teknik och matematik. Den 7 mars arrangeras en av semifinalerna på Södertälje Science Park.

Fotograf: Maria Xie

Utställningen Unga Forskare erbjuder gymnasieelever en unik chans att fördjupa sig i sina gymnasieprojekt och nå nya framsteg. Här möter eleverna etablerade forskare där de får vägledning och inspiration kring sitt gymnasieprojekt och eventuella framtida forskningskarriärer.

Under semifinalen strävar eleverna efter att säkra en plats i den nationella finalen, vilket i sin tur kan öppna dörren till att representera Sverige i forskningslandslaget. Här delas pris ut till bästa vattenprojekt och alumnernas framtidspris. Dessutom delas publikens pris ut och såklart ett antal platser till den nationella finalen den 8-11 april som också hålls på Södertälje Science Park.

Skolklasser och allmänheten är välkommen att besöka utställningen den 7 mars mellan kl. 09.00-11.30 och ställa frågor/intervjua deltagare. Det är fri entré och ingen föranmälan krävs.

Pristagare och finalister tillkännages på vår hemsida och sociala medier efter tävlingens slut.

Om utställningen Unga forskare

Utställningen Unga Forskare samlar Sveriges framtid inom forskning och vetenskap och vill sporra unga till en framtid som specialist inom akademi eller näringsliv. Utställningen Unga Forskare drivs av den ideella organisationen Unga Forskare som arbetar för att utveckla ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

För mer information om utställningen besök Unga Forskares hemsida