Tillbaka till kalendern

Semifinal Unga Forskare

Eventet har redan ägt rum
Utställningen Unga Forskare har arrangerats sedan 1963 och är Sveriges största tävling för gymnasister inom naturvetenskap, teknik och matematik. 782 elever deltar i en digital uttagning, följt av nio semifinaler runt om i Sverige och nationell final. Den 7 mars arrangeras semifinalen på Södertälje Science Park.

Fotograf: Ola Jacobsen

Årets upplaga av Unga Forskare har rekordmånga deltagare, 782 gymnasieelever från hela Sverige tävlar nu om att få en plats i finalen och en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag.

Under semifinalen delas pris ut till bästa vattenprojekt och bästa konstruktionsprojektet. Dessutom delas Publikens pris, Alumnernas framtidspris ut och såklart ett antal platser till den nationella finalen den 27-30 mars som också hålls på Södertälje Science Park.

Skolklasser och allmänheten är välkommen att besöka utställningen den 7 mars mellan kl. 09.00-11.30 och ställa frågor/intervjua deltagare. Det är fri entré och ingen föranmälan krävs.

Pristagare och finalister tillkännages på vår hemsida och sociala medier efter tävlingens slut.

Om utställningen Unga forskare

Utställningen Unga Forskare samlar Sveriges framtid inom forskning och vetenskap och vill sporra unga till en framtid som specialist inom akademi eller näringsliv. Utställningen Unga Forskare drivs av den ideella organisationen Unga Forskare som arbetar för att utveckla ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

För mer information om utställningen besök Unga Forskares hemsida