Tillbaka till kalendern

Talk@Park: Därför är det viktigt med innovation i Sveriges livsmedelsindustri

Eventet har redan ägt rum
Välkommen på vårt månatliga frukostevenemang Talk@Park där du får höra det senaste från Södertäljes mest spännande verksamheter, samtidigt som du kan skapa nya kontakter över en kaffe! Den här gången kommer Sara Seing från MatLust berätta om innovationens roll i svensk livsmedelsproduktion. Som vanligt bjuder vi på frukost!

Obs! Datum flyttat till 1 december.

Världens livsmedelsindustri behöver ställas om. Den globala befolkningen ökar, samtidigt som livsmedelsproduktionen behöver bli hållbar - på ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt sätt.

Sverige kan bli ett föregångsland för denna omställning, genom satsningar på forskning och innovation. Ett exempel på en sådan satsning är MatLust i Södertälje.

Kom och lyssna på verksamhetschefen för MatLust Utvecklingsnod, Sara Seing. Hon kommer dela med sig av MatLust Utvecklingsnods framgångsrika arbete där de genom ett nytt angreppssätt skapar nya möjligheter för att öka den svenska livsmedelsproduktionen. MatLust för samman forskare, samhälle och näringsliv i olika utvecklingsprojekt och erbjuder dessutom en testbädd i verklig användarmiljö i form av de offentliga måltiderna i Södertälje kommun.

Schema:

  • 07.30-08.00: Frukost
  • 08.00-08.20: Sara Seing om innovation i Sveriges livsmedelsindustri
  • 08.20-09.00: Mingel

Anmäl dig via denna länk! Södertälje Science Park bjuder på frukost.