Innovationscheckar

Stärk er innovations­förmåga och konkurrenskraft! Vi har möjlighet att dela ut innovationscheckar till små och medelstora företag.

Driver ni ett aktiebolag eller en ekonomisk förening som vill utvecklas och stärka er innovationsförmåga och konkurrenskraft? Nu finns möjligheten att söka innovationscheckar!

Checkarna ska användas för att bekosta extern kompetens som stöttar utvecklingen av er innovation.

Det finns flera olika checkar att söka:

  • Affärsutveckling: Validera och verifiera kommersiella och tekniska förutsättningarna för utveckling och exploatering av en innovationsidé som företaget har.
  • Infrastruktur: Tillgång till labb, testbäddar, test- och demoanläggningar, produktionsanläggningar och liknande infrastruktur, som behövs för att verifiera och validera olika produktions- och utvecklingskritiska egenskaper. Här ingår också beräkningskapacitet, större IT-infrastruktur.
  • Immateriella tillgångar (IP): Utveckla en strategi för företagets immateriella tillgångar med fokus på att förbättra hållbar konkurrenskraft och nytt värdeskapande i företaget.

Ni kan söka upp till 400 000 kronor för infrastruktur, samt upp till 100 000 kronor för affärsutveckling eller immateriella tillgångar. Notera att pengarna fördelas ut i konkurrens med andra företag och att den eventuellt beviljade summan kan skilja sig från den ni har sökt. På SISP:s hemsida finns mer information och alla kriterier.

Just nu är det möjligt för etablerade företag, med minst fem anställda och som har funnits i över fem år, att ansöka om innovationscheckar. Sök senast den 5 februari 2024 via denna länk.

Vill du veta mer om innovationscheckar? Anmäl dig till digitalt öppet hus om innovationscheckar den 18/12 där vi berättar mer om hur det kan gynna er verksamhet, inom vilka områden checkarna kan användas samt vilka kriterier som företag behöver uppfylla för att få tillgång till dom.

Kontakta följande personer vid frågor:

Zandra König (zandra.konig@sscp.se)
Conny Lemon (conny.lemon@sscp.se)