Full fart framåt! Vi utvecklar Stockholms innovationsarena 2.0 – SVT Nyheter

Publicerad: 20 december 2017

Fritt från reportaget i SVT Nyheter - läs hela, länk sist på sidan:

Ett projekt som startar i januari satsar på smarta städer och hållbara transporter och att få mindre företag att växa. Bakom initiativet står Openlab, Kista Science City och Södertälje Science Park. Projektet har fått finansiering med 50 miljoner av Europeiska regionalfonden till tre test- och demomiljöer, där små- och medelstora företag ska kunna testa sina innovationer.

– I Kista har de den senaste tekniken för digitala lösningar, där företag kan testa nya tjänster och produkter. I Södertälje jobbar man mer med hållbara produkter och produktionsflöden, säger Ivar Björkman.

– För Södertäljes mindre företag ser vi direkt en fördel att öka samarbetet med Kista för att knyta till oss digital kunskap. Redan idag är Södertälje en stark bas för hållbar produktion och Openlab med sin design thinking-kompetens kommer att bli mycket värdefull för att utveckla nya produkter och tjänster, säger Robert Kingfors, vd på Södertälje Science Park.

Läs mer på SVT nyheter här!

Science Week 2023 - 1-3 februari

Möt morgondagen! Science Week är ett framtidsinriktat samhällsforum med fokus på hållbarhet. Välj bland över 60 seminarier inom hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling.
Läs mer och registrera dig