Marie-Christine Samre nominerad till Årets Innovationspris 2019

Publicerad: 5 november 2019

Marie-Christine Samre, grundare av nätverket KVINNOVATION är en av tre nominerade till Årets Innovationspris 2019.

Hennes innovation är en app kallad CDI. Appen ska göra det enkelt, tryggt & transparant att donera pengar till välgörande ändamål.

- Vi har ett starkt "why" - att göra världen en bättre och mer rättvis plats att leva på. Därför känns det jättekul att iden uppmärksammas av Södertälje Science Park. Appen når 17 av FN´S 17 globala mål, till exempel minskad hunger, miljöutsläpp & omjämlikhet i världen.

Utöver appen har jag startat och driver nätverket KVINNOVATION, för unga kvinnor inom Tech startup och entreprenörskap. Syftet är att minska glappet inom dessa mansdominerade branscher som Tech & startup. Vi ska ge unga kvinnor stöd i att tro på sina idéer och faktiskt ta sig från ide till produkt. Första eventet TECHQUEENS hölls i Södertälje Science Park. - Jag tror att innovation, hållbarhet & jämställdhet går hand i hand. För att Sverige ska bli globalt konkurrenskraftigt måste vi bli bättre på att främja allas idéer och potential.

Vi önskar Marie-Christine lycka till!

Innovationspriset delas ut av Södertälje Science Park under Södertäljegalan den 8 november.

Liften - hållbar affärsutveckling

Är ni ett producerande företag som vill utveckla era affärer? Liften är ett program som hjälper er att identifiera utvecklingsbehov och hitta lösningar på utmaningar i er verksamhet.
Läs mer