Marie-Christine Samre nominerad till Årets Innovationspris 2019

Publicerad: 5 november 2019

Marie-Christine Samre, grundare av nätverket KVINNOVATION är en av tre nominerade till Årets Innovationspris 2019.

Hennes innovation är en app kallad CDI. Appen ska göra det enkelt, tryggt & transparant att donera pengar till välgörande ändamål.

- Vi har ett starkt "why" - att göra världen en bättre och mer rättvis plats att leva på. Därför känns det jättekul att iden uppmärksammas av Södertälje Science Park. Appen når 17 av FN´S 17 globala mål, till exempel minskad hunger, miljöutsläpp & omjämlikhet i världen.

Utöver appen har jag startat och driver nätverket KVINNOVATION, för unga kvinnor inom Tech startup och entreprenörskap. Syftet är att minska glappet inom dessa mansdominerade branscher som Tech & startup. Vi ska ge unga kvinnor stöd i att tro på sina idéer och faktiskt ta sig från ide till produkt. Första eventet TECHQUEENS hölls i Södertälje Science Park. - Jag tror att innovation, hållbarhet & jämställdhet går hand i hand. För att Sverige ska bli globalt konkurrenskraftigt måste vi bli bättre på att främja allas idéer och potential.

Vi önskar Marie-Christine lycka till!

Innovationspriset delas ut av Södertälje Science Park under Södertäljegalan den 8 november.

Är ert företag cybersäkert?

I takt med att allt fler komponenter blir uppkopplade och verksamheter digitaliseras, ökar sårbarheten samt krav från myndigheter och kunder. Vi erbjuder ett cybersäkerhetsprogram där ni får coachning, utbildning och nätverkande.
Läs mer