Nu har du chansen att vinna 500 000 kronor - ansök med din innovation till SKAPA-priset!

Publicerad: 26 april 2024
Nu går det att skicka in nomineringar till Sveriges största innovationspris - SKAPA priset. I år delar stiftelsen SKAPA ut över 1,5 miljoner kronor.

Varje år hyllar Stiftelsen SKAPA uppfinnare och innovatörer i hela landet genom SKAPA-priset, som instiftades för att hedra minnet av uppfinnaren Alfred Nobel och för att främja kreativitet och nytänkande. Här tävlar innovatörer med sina nyskapande lösningar, idéer och uppfinningar som kan forma framtidens samhälle. Förutom det prestigefyllda nationella priset på 500 000 kronor belönas även länsvinnarna av SKAPA-priset med 10 000 kronor.

Vinnare utses regionalt och nationellt och lockar ett stort antal deltagare varje år. Södertälje Science Park ansvarar för juryarbetet i länsfinalen för Stockholms län. Prisutdelning för de regionala vinnarna sker senare i höst, och därefter utses de nationella vinnarna på SKAPA-galan i Stockholm i höst.

Nationella priser/stipendier som delas ut

I år delas följande nationella priser/stipendier ut:

  • SKAPA-priset (500 000 kr.)
  • SKAPA-talang för unga innovatörer (125 000, 75 000, 50 000 kr.)
  • SKAPA-accelerationsstipendium till minne av Agne Johansson (250 000 kr.)
  • SKAPA-accelerationsstipendium för kvinnor till minne av Margareta Andersson (250 000 kr.)
  • SKAPA-förebild till minne av Leffe Smith (100 000 kr.)
  • SKAPA-kommunikationspris till minne av Harald Romanus (100 000 kr.)

Läs mer om de olika kategorierna/priserna här.

Skicka in din ansökan (eller tipsa någon annan!) senast 31 maj på www.stiftelsenskapa.se

Om Stiftelsen SKAPA

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. SKAPA-priset delas ut årligen i syfte att stimulera uppfinnare och innovatörer. Bakom priset står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner, Vinnova, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer