Programmet för Science Week 2024 har lanserats – ska visa vägen för industrinationen Sverige

Publicerad: 6 december 2023
Hållbarhetsforumet Science Week går av stapeln för sjunde gången 30 januari–1 februari 2024. Nu har programmet lanserats. Det kretsar kring industrins omställning, mer motståndskraftiga samhällen och hållbar utveckling.

Sedan 2017 har Science Week arrangerats årligen på Södertälje Science Park. Under evenemanget, som brukar locka tusentals besökare, arrangeras en mängd seminarier och workshops, både digitalt och på plats. Bakom evenemanget står Södertälje Science Park, AstraZeneca, Scania, KTH, Södertälje kommun och Region Stockholm tillsammans med en mängd medarrangörer.

– Att skapa framtidstro och visa att omställningen är möjlig är extra viktig i dagens turbulenta värld. Vi visar praktiska exempel från både företag och samhälle, säger Eva Helén, Science Week-general.

Kompetensförsörjning och industrins omställning viktiga delar

Ett av de viktigaste ämnena på Science Week 2024 är kompetensförsörjning. Sverige står inför en stor utmaning i att utbilda tillräckligt med personer med den kompetens som behövs för att klara den hållbara omställningen.

– Industrin spelar en viktig roll i den hållbara omställningen och kräver helt ny kompetens. Vi behöver se till att det finns ett brett utbud av relevanta och attraktiva utbildningar både för studenter och människor som vill vidareutbilda sig. Under onsdagen kommer vi att ha en heldag som kretsar kring dessa frågor, säger Eva Helén.

Tio olika teman som är öppna för alla

I år är programmet tydligare uppdelat i teman än tidigare år. Detta för att det ska bli lättare för besökarna att få en sammanhållen upplevelse. Precis som tidigare år är Science Week helt kostnadsfritt och öppet för alla.

– Alla som har intresse av en hållbar framtid är välkomna, avslutar Eva Helén.

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer