Ledig tjänst: Projektledare

Publicerad: 17 april 2019

Vad säger du om att bli en del av Södertäljes, Storstockholms och Sveriges innovationsarena? Är du en vass nätverkare med kunskaper inom innovations- och främjandesystemet? Om ja, toppen! Vi söker nämligen en projektledare!

För att trivas med oss och i din roll så behöver du vara förtroendeingivande, nyfiken, bra lyssnare och en sådan som hellre lyfter fram andra än dig själv. Du behöver trivas i rollen där du är den uppsökande, har många kontakter och givetvis har du lätt för att bygga relationer.

Om uppdraget

Ditt uppdrag består av att leda utvecklingsprojekt med målet att skapa en mötesplats och innovationsarena för att öka digitaliseringen i vår region. Även om Mälardalen har en stark industri och ett välutvecklat innovationsfrämjande system upplever företag i vår region en utmaning i att hitta rätt stöd och vilken aktör som erbjuder vilket stöd. Du blir nyckelpersonen som hjälper våra företag att utvecklas genom att välja rätt innovationsfrämjande lösningar. Du analyserar behov och paketerar koncept. Fokus är att få målgruppen att starta och öka sin digitalisering. För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas i rollen!

Du kommer att vara en del av nästa steg mot framtiden genom att arbeta i en dynamisk start-up med stabila och trygga ägare. Här verkar du i gränslandet mellan samhälle, akademi och näringsliv och bidrar till utvecklingen av framtidens Södertälje och Sverige.

Dina arbetsuppgifter

 • Koppla samman (Tripple helix) och utveckla Södertälje Science Park som en attraktiv mötesplats som ger hållbara produktionsinnovationer.
 • Att arbeta för att bygga starkare relationer mellan systemets aktörer, förstå deras utmaningar och behov och tillsammans förtydliga och kommunicera systemets erbjudanden på ett samlat sätt till små- och medelstora företag, främst inom industrin.

Krav för projektledarrollen

 • Relevant högskoleutbildning.
 • Kännedom om innovations- och främjandesystemet.
 • Erfarenhet av projektledning, förändringsledning, verksamhets- och företagsutveckling, digitaliseringsarbete.
 • Erfarenhet och kännedom kring industrivärlden och industrins förutsättningar.
 • Känsla för visuell paketering och att kunna sälja in den.
 • Kunskap om akademins förutsättningar för samverkan.
 • B-körkort.
 • Mycket goda it-kunskaper.

Meriter

 • Erfarenhet av att ha startat upp företagsverksamhet.
 • Verkat i den akademiska världen.
 • Kunskaper inom hållbar produktion.

Vi intervjuar löpande – skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 12 maj 2019. Varmt välkommen att bli en av oss!

Sök tjänsten >>


Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Robert Kingfors, vd, 070-392 95 00.

I den här tjänsten samarbetar vi med Telge i rekryteringsprocessen. Har du frågor, kontakta Jenny Östgren, 08-550 222 83.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

Det här är Södertälje Science Park

Bakom SSCP står Södertälje kommun, Scania, AstraZeneca, Acturum och KTH – ett starkt och inte minst engagerat nätverk. Med utgångspunkt i Södertäljes starka tradition av världsledande industriföretag och hållbar produktion satsar vi på att bli den nationella noden för hållbar produktion och flöden. Vi är centrum för Norra Stadskärnan som växer fram i Södertälje. Här utökar KTH till 1 200 utbildningsplatser och nya forskartjänster, 700 nya bostäder byggs och en kreativ och utvecklande miljö väntar på dig.

Science Week 2023 - 1-3 februari

Möt morgondagen! Science Week är ett framtidsinriktat samhällsforum med fokus på hållbarhet. Välj bland över 60 seminarier inom hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling.
Läs mer och registrera dig