Q1 på Södertälje Science Park - Ett stort steg i rätt riktning

Publicerad: 3 april 2018

Q1 på Södertälje Science Park - Ett stort steg i rätt riktning

Q1 på Södertälje Science Park har varit en händelserik tid med många spännande aktiviteter av olika slag. Bland annat har science parken invigts, de första hyresgästerna (Sigma, Scania innovation factory och Nyföretagarcentrum) har flyttat in och prototypverkstaden har öppnat.

Här nedan följer en kort sammanställning av dessa aktiviteter:

30/1-4/2: Södertälje Science Week och invigningen

Södertälje Science Park invigdes 30/1 och följdes sedan av en intensiv vecka av aktiviteter kallat Södertälje Science Week. Under Södertälje Science Week 31/1-4/2, 2018 besökte cirka 4 000 personer olika seminarier, workshops och Öppet Hus på temat forskning, innovation och utveckling. Vi arrangerade tillsammans med våra medarrangörer cirka 70 olika seminarier och workshops.

21/2: Lean-seminarium med Leif Östling

Leif Östling, bland mycket annat framgångsrik koncernchef på Scania under 18 år och nu ordförande i Södertälje Science Park, samtalade med Johanna Strömgren om hur Lean kom till Södertälje.

8/3: Från idé till nästa hype - utveckla din idé med Open Prototyping Södertälje

Under en kreativ After Work fick deltagarna testa på metoder för produktutveckling, samt lyssna på Daniel Kärrlander (SSCP) och Louise Maniette (KTH) berätta om KTH och Södertälje Science Parks gemensamma satsning på Open Prototyping Södertälje.

12/3: Produktionsänglar

Produktionsänglar är ett koncept som ska hjälpa små nystartade företag att skala upp sin produktion och ta sig igenom "dödens dal". En pilot genomfördes med Pharem Biotech med goda resultat och projektet kommer fortsätta, klicka här för att läsa mer.

22/3: Premiäröppning av prototypverkstaden

Prototypverkstaden (Open prototyping Södertälje) premiäröppnade med en utbildning som ger tillgång till verkstaden. Under kvällen närvarande en stor blandning av människor och samverkade kring möjligheterna i verkstaden.

Är ert företag cybersäkert?

I takt med att allt fler komponenter blir uppkopplade och verksamheter digitaliseras, ökar sårbarheten samt krav från myndigheter och kunder. Vi erbjuder ett cybersäkerhetsprogram där ni får coachning, utbildning och nätverkande.
Läs mer