Södertälje Science Park arrangerar seminfinal av Unga Forskare den 3 mars

Publicerad: 18 februari 2020

Södertälje Science Park arrangerar semifinal av utställningen Unga Forskare. Utställningen är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för elever att lyckas bättre med gymnasiearbetet eller egna projekt. Alla projekt har koppling till naturvetenskap, teknik eller matematik. Skolelever och allmänhet är välkomna till Södertälje Science Park den 3 mars för att lyssna på ett par korta seminarier, se elevernas presentationer och prisutdelningen.

Läs mer om vad Unga Forskare är

Programmet

08:30 – 09.00 Invigning och presentation av juryn i Blackbox

09:00 – 11.00 Utställning och jurybesök i Multisalen

11:00 – 12:00 Inspirationsföreläsare i Black Box:

11:05-11:20 Icke-animalisk ost; den heliga graalen. Utmaningen med att omdefiniera vår favoritmat utan animaliska proteiner och fett.
Anja Leissner, civilingenjör bioteknik med livsmedel som specialisering. Noquo Foods AB, grundare & Head of R&D.

11:25-11:40 Innovation – hur svårt kan det vara?
Teknikutveckling och framtida nya oväntade användningsområden till exempel forskning inom elektronikproduktion; märkliga vätskor och hur droppar kan bildas av trögflytande elektriskt ledande vätskor och hur cancerceller kan separeras från ett blodprov? Gustaf Mårtensson,
doktor i strömningsmekanik på KTH, adjunkt och forskare, KTH-CBH och
expert på Complex Fluids, Mycronic AB.

11:45-12:00 Läkemedelsforskning – från provrör till datorberäkning Magnus Liljenberg, forskare AstraZeneca i Södertälje.

12:00 – 12:30 Lunch  i Multisalen

12:30 – 13.00 Prisutdelning

13:00 – 13:30 Utflytt av montrar

 

Det är öppet för vem som helst att komma och lyssna på seminarier, ta del av elevernas presentationer och se prisutdelningen. Kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Har du frågor om semifinalen, kontakta nina.dizdarevic@sscp.se 

 

 

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer