Södertälje Science Park blir partner till IUC

Publicerad: 26 februari 2024
Södertälje Science Park går in som samverkanspartner i IUC och tar sikte mot att stärka Stockholmsregionens industriföretag med ny kraft.

IUC står för Industriella UtvecklingsCentra och är en nationell sammanslutning för ökad konkurrenskraft i svensk industri. Södertälje Science Park har gått med som samverkanspartner i nätverket som består av IUC-bolag och partners över hela landet. 

Under en lång tid har det saknats en IUC-partner i Stockholmsregionen, trots att antalet anställda inom industrin i Stockholmsregionen är näst högst i landet. 

– Vi fortsätter att verka för att svensk industri ska bli mer hållbar. Att gå in som samverkanspartner till IUC-nätverket gör att vi får nya verktyg där vi kan bli starkare både som nationell och regional aktör, säger Robert Kingfors, vd på Södertälje Science Park. 

Ska baseras på företagens behov 

Södertälje Science Park kommer under 2024 utforska exakt hur IUC Stockholm ska utformas. Det kommer ske i dialog med regionens industriföretag. 

– Vi kommer under 2024 inleda ett pilotprojekt där vi tillsammans med några av regionens små och medelstora industriföretag kommer titta på hur de långsiktiga formerna ska se ut. Det viktiga är att vi skapar något som faktiskt efterfrågas av företagen, fortsätter Robert Kingfors. 

Ett av de stora fokusområdena kommer vara att ge stöd i bolagens vardagsutmaningar kopplat till hållbar produktion. Det kan handla om att optimera resurser, minska avfall, effektivisera processer och skapa förutsättningar för en mer cirkulär ekonomi. 

Satsningen sker i samarbete med bland annat IF Metall och Teknikföretagen. Under piloten kommer Södertälje Science Park dessutom söka nya samarbeten med industritäta kommuner i regionen. 

Vill du veta mer? Har du frågor om samarbetet eller representerar du ett industriföretag som är nyfiken på IUC? Kontakta hans.bergmark@sscp.se  

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer