Södertälje Science Park och Ignite Sweden skapar matchmaking tillsammans

Publicerad: 30 augusti 2021

Inom ramen för projektet Produktionsänglars satsning på "Digital Matchmaking" har Södertälje Science Park och Ignite Sweden inlett ett samarbete för att skapa synergier i innovationssystemet.

- Både Produktionsänglar och Ignite Sweden stöttar startups att utveckla sina innovativa produkter. Vi tror på starkare samarbete inom innovationssystemet och ser flera synergier med att arbeta tillsammans då initiativen kompletterar varandra väl. Därför har vi inlett ett samarbete inom ramarna för Digital matchmaking så att vi mer effektivt kan stötta startups att ta sina innovationer till marknaden samt behålla tillverkningen i Sverige, säger Victor Strimfors, projektledare på Södertälje Science Park.

- Vi är imponerade av det Södertälje Science Park har gjort och vi strävar generellt efter att skapa samarbeten. Som en del av SISP så är det såklart extra glädjande för oss på Ignite Sweden att kunna arbeta ihop med våra medlemsföretag. Ignite Swedens mission är ju att skapa fler och bättre affärer till fler svenska startups och vi gör detta genom att vi skapar handplockade, relevanta möten mellan startups och större internationella samt svenska företag eller offentliga organisationer, säger Niklas Sikström på Ignite Sweden.

Niklas berättar vidare att projektet Produktionsänglar kompletterar deras erbjudande bra då ett tillväxthinder är just att kunna producera sin nollserie kostnadseffektivt så att de kan skala sin försäljning. Om detta dessutom sker genom att fler svenska SMF företag får upp ögonen för att leverera till svenska startups så leder det till fler arbetstillfällen och det är ju en vinst för oss alla i Sverige!

 

Ta del av framtiden

Välkommen till Science Week 2024! 30 januari till 1 februari fylls Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Det gemensamma temat är framtidens lösningar på vår tids största utmaningar.
Läs mer