Södertälje Science Park tar initiativ till Science Week

Publicerad: 11 maj 2017

Södertälje Science Park lanserar Södertälje Science Week i samverkan med näringsliv, samhälle och akademi. Syftet är att kraftsamla och stärka intresset för forskning, utveckling, innovation och högre utbildning samt för att verka för ett attraktivt Södertälje.

Vi bjuder in Södertäljes företag, organisationer och föreningar att medverka under Södertälje Science Week från den 27 september till den 1 oktober på temat innovation, forskning och utveckling. Veckan arrangeras för första gången och det i samband med att Södertälje Science Park och nya KTH campus invigs.

Under Södertälje Science Week kommer studenter, elever, näringsliv och allmänheten att få välja på en mängd olika aktiviteter från bredd till spets utifrån temat. Det planeras workshops, studiebesök, öppen innovation och seminarier. Aktiviteterna kommer att arrangeras av Södertälje Science Park i samverkan med medarrangörer.

– Vi vill visa att Södertälje är en attraktiv och hållbar plats för framtida utveckling. Här finns massor med spännande saker som företag och organisationer gör och har planer på att göra. Ambitionen är att låta såväl skolelever, studenter, företag och föreningsliv som allmänhet få ta del av detta och inspireras och var medskapare i Södertäljes framtid, säger Eva Helén, utvecklingsstrateg, Södertälje Science Park.

Huvudarrangör av Södertälje Science Week är Södertälje Science Park AB och medarrangörer är bland andra Scania, AstraZeneca, KTH, Södertälje kommun, Destination Södertälje, Grafikens Hus, projekt Matlust, Tom Tits Experiment, Swetox, SPPD, Campus Telge, Nyföretagarcentrum, UIC, och Ung Företagsamhet.

För mer information och löpande uppdateringar om Södertälje Science Week besök www.sodertaljescienceweek.se.

 

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer